VUČIĆ U CIRIHU: Neka se Srbija uzdigne!
Foto: Vlada Srbije

Poslovni forum

VUČIĆ U CIRIHU: Neka se Srbija uzdigne!

Politika -
Premijer je govor u Švajcarskoj završio rečima koje aludiraju na završne reči Vinstona Čerčila, kada je u istoj zgradi 1946. godine održao govor pozdravljajući ujedinjenje Evrope uzvikujući Neka se Evropa uzdigne

BEOGRAD - U Cirihu se danas održava Poslovni forum u organizaciji Privredne komore Švajcarska - Centralna Evropa sa kojeg je srpski premijer Aleksandar Vučić poručio da je Srbija u mogućnosti da ponudi najbolje uslove u regionu, za sve strane investicije. Srbija, kazao je, čini sve kako bi sačuvala regionalnu stabilnost, koja je veoma važna za dolazak stranih investicija.

Obraćajući se prisutnim investitorima, Vučić je govorio o ekonomskim i zakonskim reformama koje Srbija sprovodi, kao i o spoljnopolitičkim aktivnostima vlade, sporazumu sa MMF-om, kao i odnosima u regionu. „Region Zapadnog Balkana može da ide napred samo ako svi zajedno radimo.

Srbija će nastaviti da investira u regionalnu stabilnost. Naš posao je da radimo za naš narod", poručio je premijer, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima. Švajcarske investitore je obavestio o podsticajima koje Vlada Srbije daje stranim kompanijama i naglasio:

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

"Srbija je u mogućnosti da ponudi najbolje uslove u regionu, za sve strane investicije". Premijer Vučić je poželeo dobrodošlicu svim investitorima voljnim da ulažu u Srbiju, a svoje obraćanje završio je rekavši:

"Neka se Srbija uzdigne", aludirajući na završne reči Vinstona Čerčila, koji je u istoj zgradi 1946. godine održao govor pozdravljajući ujedinjenje Evrope uzvikujući "Neka se Evropa uzdigne". Nakon obraćanja Vučića, ministar finansija Dušan Vujović je odgovarao na brojna pitanja švajcarskih kompanijia. Inače, Forum "Srbija na putu moderne ekonomije" otvorio je ambasador Švajcarske u Srbiji Žan Danijel Ruh istakavši da je broj švajcarskih investicija u 2014. godini dupliran u odnosu na period 2013. godine.

Švajcarske kompanije su najviše zainteresovane za ulaganja u oblasti informacionih tehnologija, poljoprivrede, industrijske proizvodnje i drvne industrije. „Beograd je dinamičan i moderan grad sa obrazovanim ljudima voljnim da rade na izgradnji dobre budućnosti za svoju zemlju”, naglasio je Ruh i dodao da je Vlada Srbije odlučna da obezbedi sigurno poslovanje stranim kompanijama i da veliku važnost pridaje regionalnoj stabilnosti.

Premijer Vučić sastaće se tokom popodneva i sa švajcarskim državnim sekretarom za obrazovanje, istraživanja i inovacije Maurom Del'Ambrođom i obići kompaniju „Ernst Švajcer", koja uživa veliki ugled u primeni stručnog usavršavanja kroz sistem dualnog obrazovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track