VUČIĆ U DAVOSU: Sačuvaćemo mir, uskoro crvena linija Beograd-Priština
Foto: Tanjug

Sastanak sa Džozefom Bajdenom

VUČIĆ U DAVOSU: Sačuvaćemo mir, uskoro crvena linija Beograd-Priština

Politika -

DAVOS - Hoću ljudima u Srbiji da kažem da ćemo sačuvati mir, izjavio je večeras u Davosu predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i poručio da je spreman i za uspostavljanje crvene linije između Beograda i Prištine kako bi se u svakom trenutku moglo razgovarati.

"Ako treba da uspostavimo crvenu liniju Beograd Priština da se čujemo u svakom trenutku, nemam ništa protiv. Dajte da uradimo sve što treba samo da imamo mir i stabilnost", rekao je Vučić u izjavi novinarima posle sastanka sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom.

Vučić je istakao da mu je Bajden rekao da je Srbija ključna zemlja i da je najvažnije da sprovede planirane ekonomske reforme.

Foto: FoNet/AP
Foto: FoNet/AP

"To ćemo da radimo i to je najveća istina", podvukao je Vučić.

Vučić je rekao da ga je prvi put strah zato što je bio siguran da je kroz briselski dijalog izgrađena neku vrstu poverenja i da se oružje ne koristi.

"Možemo da se razlikujemo, ali se oružje ne koristi. Tu moju vrstu straha i frustracije izuzetno dobro razumeo je Džo Bajden", rekao je Vučić i napomenuo da su u razgovoru sa američkim potpredsednikom dominirala pitanja regionalne stabilnosti.

"Moramo da zaboravimo na oružje i oni i mi"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da i Beograd i Priština moraju da zaborave na oružje i da o svemu razgovaraju, ističući da se nada da nikome neće pasti na pamet da ubija Srbe na Kosovu i Metohiji.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predsednika Republike Tomislava Nikolića o spremnosti Srbije da oružjem brani Srbe na Kosovu, Vučić je odgovorio pitanjem:

"Da li se vi pitate da li će neko da ubija Srbe? Stalno neko nešto okreće na različite načine. Prosto se nadamo da nikome to neće da padne na pamet. Dajte da vidimo za šta smo to mi krivi. O svemu možemo da pričamo i u svemu da se razlikujemo, ali moramo da zaboravimo oružje, i oni i mi, i onda nemamo nikakav problem", rekao je Vučić novinarima u Davosu.

BONUS VIDEO:

MAŠINOVOĐA JELENKO STEVANOVIĆ ZA KURIR: Čast mi je da vozim voz za Kosovsku Mitrovicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja