VUČIĆ U EKSPOZEU: Nikada javno neću ništa loše reći o Miloradu Dodiku
Foto: Damir Dervišagić

Najbliži odnosi sa RS

VUČIĆ U EKSPOZEU: Nikada javno neću ništa loše reći o Miloradu Dodiku

Politika -

BEOGRAD - Mandatar Aleksandar Vučić je prilikom iznošenja ekspozea istakao da će Vlada Srbije nastaviti da se angažuje na očuvanju prava i interesa srpskog naroda u regionu, i razvija najbliže odnose sa Republikom Srpskom.

Vučić je istakao da će Vlada Srbije nastaviti da se angažuje na očuvanju prava i interesa srpskog naroda u regionu, te razvija najbliže odnose sa Republikom Srpskom u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Ocenio je da odnosi političkih lidera srpskog naroda u regionu nikada nisu bili bolji, da su zasnovani na međusobnom uvažavanju, poštovanju i zajedničkom delovanju u ime srpskih nacionalnih interesa.

On je istakao da se od njega nikada nije moglo, i neće se čuti da javno izgovori bilo koju lošu reč o predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću ili lideru SDS-a Mladenu Bosiću, niti o predsedniku Srpskog nacionalnog vijeća Miloradu Pupovcu, kao što oni neće izreći bilo koju lošu reč o Srbiji.

"To je sve suprotno od onog što smo imali do pre neku godinu. To je neko novo pravilo. To je nešto čime možemo da se ponosimo", rekao je Vučić.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

On je podsetio da su na centralnoj manifestaciji obeležavanja "Oluje" u beogradskim Busijama bili prisutni predstavnici Srba iz Hrvatske, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije, te da svi oni gledaju šta mogu da učine za dobrobit srpskog naroda.

Vučić je poručio da Vlada Srbije ostaje posvećena promovisanju dobrih bilateralnih odnosa sa susedima, ali i saradnje sa drugim uticajnim faktorima kao što su SAD, Rusija, Kina i zemlje arapskog sveta.

Vučić je na početku svog ekspozea rekao da na situaciju u Srbiji uticaj ima i ponašanje pojedinih susednih zemalja, poput Hrvatske, koja "otvara stare rane i rehabilitacijom NDH dovodi u pitanje bezbednost tamošnjih Srba i Srbije".

Predstavljanje ekspozea će, prema najavi mandatara, trajati više sati, nakon čega će biti otvorena rasprava o programu vlade i izboru njenih članova. Po njenom završetku uslijediće glasanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track