VUČIĆ: U Srbiju proteklih meseci ušlo dva puta manje migranata nego ranije
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Neće biti podizanje barijera

VUČIĆ: U Srbiju proteklih meseci ušlo dva puta manje migranata nego ranije

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u Srbiju u proteklih meseci ušlo dva puta manje ilegalnih migranata nego ranije.

"Dva puta manje migranata je prešlo našu granicu, ali sa bugarske strane je takođe manje ljudi nego pre dva tri meseca. Imamo mnogo troškova, ne žalimo se i brinemo i trudimo se da zaštitimo naše interese bez podizanja barijera", rekao je Vučić na Medijskom forumu Jugoistočne Evrope.

On je prokomentarisao da je danas ubijen jedan čovek u tuči migranta na Zelenom Vencu u Beogradu, ali je dodao da se svakodnevno Srbi međusobno ubijaju.

"To se dešava i među Srbima svaki dan, ali nismo iskreni da to kažemo. Kada se to desi između Srba i Albanaca jednom u tri meseca, onda svi to objave, a na međusobna ubistva Srba gledamo kao da je to normalno", rekao je Vučić.

On je kazao da je Srbija tokom migrantske krize ostala lojalnija evropskim vrednostima, nego mnoge zemlje.

"Kada je migrantska kriza bila na vrhuncu i kada su mnogo veći rekli nešto loše o migrantima, mi smo čekali zajedničko rešenje za taj problem. To je bio razlog zašto smo predložili da učestvujemo u kvotnom sistemu", rekao je Vučić.

On je dodao da Srbija nije zaboravila da je dobila mnogo novca od EU posebno u vreme poplava i da će "podneti" to što nije dobila toliko novca za migrantsku krizu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track