PREMIJER SRBIJE U ZG: Kolinda i ja želimo čiste račune
Foto: Vučić Fot Printskrin N1

Inauguracija hrvatske predsednice

PREMIJER SRBIJE U ZG: Kolinda i ja želimo čiste račune

Politika -
Liturgiju povodom Sretenja, koja je počela u devet sati, u prisustvu nekoliko desetina vernika predvodi mitrpopolit ljubljansko-zagrebački Porfirije
1 / 5 Foto: Tanjug

ZAGREB - Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je jutros u Zagreb, gde prisustvuje inaugraciji hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je počela u podne na Markovom trgu.

15.23 - Premijer se sastao oko 15 sati u hrvatskoj vladi sa ministarkom spoljnih poslova Hrvatske Vesnom Pusić. Na putu ka Vladi Hrvatske, Vučić je imao i slučajni kratki susret sa bivšim predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem, a na pitanje novinara o čemu su razgovarali premijer Srbije je rekao da su se podsetili na reči Margaret Tačer da kada državnici rade najbolje stvari za svoj narod građani to najčešće u datom trenutku ne prepoznaju.

12.50 - Premijer Srbije je izjavio da Srbija i Hrvatska treba da razmišljaju o budućnosti, i da su privreda i ekonomija prioritet, u razgovoru za N1.

"Mi donosimo poruku i želju da dobro sarađujemo, nema ali, želimo da govorimo o budućnosti i da razmišljamo o budućnosti. Moramo da razmišljamo o onima koji dolaze posle nas, a ne da gledamo u prošlost. Prioritet je privredna i ekonomska situacija. Kolinda želi da imamo čiste račune, i mi želimo čiste račune i to je najvažnije", kazao je on.

Govoreći o otvorenim pitanjima između Srbije i Hrvatske, prvenstveno o pitanju nestalih, Vučić kaže:"Nemam ništa protiv da se razgovara o tim temama, ali to su pitanja i za jedne i za druge. Ne mislim da iko želi tu nešto da sakrije, a ja sam spreman da razgovaram o tome s Milanovićem, jer meni ni 400 ni 4.000 kilometara nije daleko", kaže premijer Srbije.

11:55 Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima u Hravtskoj da poštuju i vole i Srbiju, i Hrvatsku, a da će Srbija i njena vlada dati sve od sebe da u odnosima sa Hrvatskom vladaju mir, dobri i bolji odnosi i mnogo više poštovanja i poverenja.

09.30 Posle sastanka sa predstavnicima srpske zajednice, Vučić ide na inauguraciju nove hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja počinje u podne na Markovom trgu. Najavljeno je da će Vučić potom imati i kraće bilateralne sastanke sa Kolindom Grabar-Kitarović i šeficom hrvatske diplomatije Vesnom Pusić.

Foto: Tanjug
http://www.youtube.com/watch?v=cPVPww7qMH0

09.00 Predsednik Srbije prisutstvuje liturgiji u pravoslavnoj crkvi u centru Zagreba. Liturgiju povodom Sretenja, koja je počela u devet sati, u prisustvu nekoliko desetina vernika predvodi mitrpopolit ljubljansko-zagrebački Porfirije. Dok je predsednik prilazio crkvi zvonila su zvona a dočekala su ga srpska deca iz Čipuljića. Liturgiji prisustvuju predstavnici srpske zajednice u Hrvatskoj, na čelu sa predsednikom Srpskog narodnog vijeća Miloradom Pupovcem.

08.50 Po dolasku u hrvatsku prestonicu položio cveće kod spomenika Nikoli Tesli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track