VUČIĆ UPUTIO MOLBU EU: Važno je imati jedinstvenu politiku prema migrantima
Foto: Twitter Printscreen

Razgovr sa Hristosom Stilijanidesom

VUČIĆ UPUTIO MOLBU EU: Važno je imati jedinstvenu politiku prema migrantima

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas molbu EU da uspostavi jedinstvenu politiku prema migrantima, ističući da će Srbija tu politiku poštovati i sprovoditi, kao lojalan partner.

On je, posle razgovora sa evropskim komesarom za humanitarnu pomoć i upravljanje vanrednim situacijama Hristosom Stilijanidesom, istakao da bi bilo jako loše da nema jedinstvene politike EU po ovom pitanju i da se sprovode jednostrane, unilateralne mere.

"Kada neko kaže da ne prima pripadnike ovog ili onog naroda, potrebno je da se to dogovori na nivou EU, ili bar da na vreme budemo obavešteni o tome, kako bi mogli da reagujemo", poručio je Vučić.

On je ukazao da izbeglička kriza i dalje traje, da smo juče imali više od 2.500 migranata koji su ušli u našu zemlju, koliko je prosečni broj na dnevnom nivou.

„Ljudi u Srbiji ni ne primećuju da problem i dalje postoji“, konstatovao je Vučić ukazujući na efikasan rad nadležnih vlasti. On se evropskom komesaru zahvalio na značajnoj pomoći koju je EU sve vreme izbegličke krize pružala Srbiji.

Vučić je poručio da će Srbija svaki zadatak koji dobije od EU uspešno izvršiti kao ozbiljna i odgovorna zemlja, štiteći prava tih ljudi, poštojuću ljudska prava, ali i činiti ono što je dogovoreno i što je ukupna politika Unije. On se zahvalio na odluci EU da otvori kancelariju za humanitarna pitanja u Beogradu, ističući da je to važno za našu zemlju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track