VUČIĆ: Uskoro sastanak sa Mustafom i Tačijem
Foto: Dado Đilas

Rad u interesu Srba i Albanaca

VUČIĆ: Uskoro sastanak sa Mustafom i Tačijem

Politika -

BRISEL - Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će se uskoro sastati sa kosovskim premijerom i predsednikom Isom Mustafom i Hašimom Tačijem i istakao da obe strane moraju da rade zajedno u interesu i Srba i Albanaca.

Vučić je na konferenciji za novinare u Briselu, upitan da li je u razgovorima sa visokim američkim i evropskim zvaničnicima došao do saznanja da će zapad dati podstrek vlastima u Prištini da urade svoj deo zadatka po pitanju Briselskog sporazuma i formiranja ZSO, rekao da ni Beograd nije uradio sve što se očekuje, te da će nastaviti razgovore sa Prištinom, što je veoma važno za Srbiju.

On je rekao da će obe strane morati mnogo da rade, da neće biti lako i jednostavno, ali i istakao da ne želi da govori ništa ružno i loše za bilo koga.

"Ne želim da stičem političke poene na domaćem terenu tako što ću da opsujem nekoga. Zainteresovan sam samo za rezultate, a to su mir i stabilnost i za Srbe i za Albance, da gledamo šta možemo da uradimo zajedno u budućnosti', rekao je Vučić.

On je dodao i da će biti organizovana poslovna konferencija u Nišu sa Albanijom, navodeći da Srbija želi da sarađuje sa tom zemljom i da "naši putevi za Albance budu prohodni".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja