VUČIĆ: Vojo, ne urlaj, pobedi na izborima!
Foto: Dragana Udovičić, Tanjug

Letelo perje: Prvi otvoreni okršaj premijera i vođe SRS

VUČIĆ: Vojo, ne urlaj, pobedi na izborima!

Politika -

Lider SNS kazao šefu radikala, koji je zbog Federike Mogerini lupao o klupe i vikao „Ua, Vučiću“, da smanji ton i snagu pokaže na predsedničkim izborima

Premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić i lider radikala Vojislav Šešelj juče su se, tokom obraćanja visoke predstavnice EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federike Mogerini u Skupštini Srbije, žestoko sukobili.Vučić je, kako Kurir saznaje, rekao Šešelju, koji je - u nameri da omete obraćanje gošće - zajedno s poslanicima SRS lupao o skupštinske klupe i skandirao, između ostalog, i „Ua, Vučiću“, da smanji ton i snagu pokaže na predstojećim predsedničkim izborima 2. aprila.- Ne viči, pobedi me na izborima - poručio je premijer Šešelju, što je ispraćeno i gestikulacijom premijera, koji je rukom mahao u pravcu lidera SRS.Šešelj se samo nasmejao i nastavio po svom. Tek pošto je Mogerinijeva napustila Skupštinu, Šešelj je kazao da je video da mu se Vučić obratio.- Neka pretnja je bila, mahao je prstom, ali nisam razaznao šta je rekao - rekao je u prvi mah Šešelj i potom, pošto je saznao šta mu je premijer poručio, uzvratio Vučiću:Opozicija još gora- Džabe mi pretiš, ne plašim te se, razbiću na izborima.Šešelj je naveo da su skandiranjem „Ua, Vučiću!“ poručili šta misle o vlasti i dovođenju visoke predstavnice EU u Skupštinu. Istakao je da su radikali opozicija za sebe i da nemaju ništa zajedničko sa prozapadnim opozicionim partijama koje smatraju „gorim i od Vučića“.Vučić je izjavio da je bio neprijatan prema jednom od poslanika koji je bio nepristojan i da je i on „samo čovek od krvi i mesa“.- Nisam opsovao ništa, bio sam neprijatan, žao mi je zbog toga - rekao je nešto kasnije Vučić.Inače, Mogerinijeva je posle sastanka s Vučićem izjavila da EU ostaje posvećena evrointegracijama Srbije i da bez nje Unija neće biti kompletna.Otvorena vrata EU- Poruka koju želim da prenesem i za koju se nadam da se čula, uprkos buci u parlamentu, jeste da mi prepoznajemo da se Srbija odlučila za put ka EU i verujemo da to prevazilazi partijske linije i da je u interesu srpskog naroda. EU je posvećena ne samo tome da drži otvorena vrata za Srbiju već s nestrpljenjem želi da Srbiji poželi dobrodošlicu. Mir i stabilnost na Balkanu su mir i stabilnost u Evropi - rekla je ona i ukazala na važnost jačanja regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa.Premijer je rekao da svi zajedno treba da radimo na očuvanju regionalne stabilnosti:- U budućnosti očekujemo dobru saradnju sa EU i želimo da Unija uputi iste poruke očuvanja i održanja neophodne stabilnosti prema celom našem regionu.

Opozicija s MogerinijevomEU upućuje mnogo kritikaFederika Mogerini je razgovarala i s Sašom Jankovićem i Sašom Radulovićem, kao i Draganom Šutanovcem i Borisom Tadićem.- EU nema samo reči hvale za Vučićevu vladu, kao što se to predstavlja u javnosti, već i mnogo kritika, a pre svega kad je reč o slobodi medija i pravosuđu - rekli su predstavnici opozicije posle sastanka, koji je trajao oko sat vremena.

Obradović optužio SNS i SRSMartinović: Boško, ti si budala i licemerU parlamentu se strasti nisu stišale ni po odlasku Mogerinijeve. Boško Obradović, lider Dveri, kazao je da su „imali interesantan performans Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije“:- Dogovor je bio da Šešelj glumi protivljenje Mogerinijevoj, a da Vučić objašnjava da je jedini garant EU u Srbiji. On želi da dobije čestitku iz Brisela tri sata pre zatvaranje birališta u Srbiji, kao što je bio slučaj s Tomislavom Nikolićem 2012. godine.Komentarišući ove optužbe, Šešelj je uzvratio:- Šta slušate Obradovića? To je običan idiot. Ljotićevac.Ni šef poslanika SNS Aleksandar Martinović nije bio blaži:- Veću političku budalu i prevaranta od Boška Obradovića nisam video. To je jedan licemer.

72. ROĐENDAN KLUBA

DANAS POKLON U KURIRU: Poster FK Crvena zvezda

Na dan 153. večitog derbija Kurir poklanja poster fudbalskog kluba Crvena zvezda

Danas, na dan derbija, FK Crvena zvezda proslavlja 72. rođendan, a tim povodom svaki čitalac Kurira dobija poklon poster.

Poster je pripremljen u saradnji sa fudbalskim klubom i pored slika igrača sadrži i datume svih značajnih pobeda.

Ukoliko pratite fudbal, ovaj poster svog favorita ne smete da propustite!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vučić se raspravlja sa radikalima

Biljana Bojić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track