VUČIĆ: Volim Tomu, ali više volim Srbiju
Foto: RTS Printscreen

VUČIĆ: Volim Tomu, ali više volim Srbiju

Politika -

BEOGRAD - Mnogo volim Tomislava Nikolića, ali moram da kažem da najviše volim Srbiju, rekao je večeras lider SNS i premijer Aleksandar Vučić.

On je, gostujući na RTS, rekao da je odluka članova Predsedništva da izglasaju njega za budućeg kandidata na predsedničkim izborima - racionalna odluka, jer je to način da se smanji rizik i sačuva kontinuitet postojeće politike.

"Prihvatio sam kandidaturu samo zato što mislim da je važno da obezbedimo kontinuitet i stabilnost postojeće politike.

Rekao je da je razgovarao sa Nikolićem i da je predsednik Srbije sve razumeo, a na opasku da ima komentara da ga je na neki način time izneverio, odgovorio je: "U politici postoji nekad nešto što je potrebno da uradite da biste sačuvali svoju zemlju".

Istakao je da bi oni ljudi koji su danas glasali za njega isto glasali i za NIkolića, za kojeg kaže da je apsolutni najbolji mogući kandidat, ali su se opredelili za racionalnu odluku i objasnio šta to znači: "Pokušavamo da, zbog tih 3, 4 ili 5 odsto smanjimo rizik, zarad stabilnosti i kontinuiteta naše politike i onoga što smo uspešno radili", rekao je Vučić.

Na pitanje da li će to dovesti do podele u SNS-u, premijer je odgovorio da priču o podelama sluša pred svake izbore, ali da svaki put na izborima "pregazi protivnike".

"Ako mozete da nađete način da pobedite našu stranku, pobedite. Nemojte da se uzdate i da to radite na nejedinstvu u SNS-u", poručio je Vučić.

Na spekulacije da bi njegov izbor za predsednika značio i prepuštanje liderstva u stranci Nikoliću, Vučić je podsetio da je rekao da se na sledećim izborima u okviru stranke neće kandidovati za lidera SNS.

(Foto: RTS/Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: VANREDNE VESTI KURIR TV: Vučić kandidat za predsednika Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track