VUČIĆ: Zamolićemo Indiju da bude protiv prijema Kosova u UNESKO
Foto: Vlada Srbije

Pred glasanje

VUČIĆ: Zamolićemo Indiju da bude protiv prijema Kosova u UNESKO

Politika -

GANDINAGAR - Predsednik Vlade Indije Narendro Modi pružiće punu podršku teritorijalnom integritetu Srbije, odnosno, Indija ni na koji način neće priznati kosovsku nezavisnost, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, u izjavi novinarima posle sastanka sa premijerom Indije, istakao da je ta podrška veoma važna za Srbiju, imajući u vidu da se verovatno ponovo bliži glasanje o članstvu Kosova u Unesku.

"Zamolićemo ih da budu apsolutno protiv", rekao je Vučić.

Premijer je dodao da će kasnije danas razgovarati i sa predsednikom Kenije Uhuruom Kenijatom kojeg će takođe zamoliti da glasa protiv kosovskog članstva u Unesku.

"Oni na njegovu inicijativu ne priznaju nezavisnot Kosova. Oni su bili uzdržani (na prethodnom glasanju). Pokušaćemo da pridobijemo njihov glas protiv, jer se u Unesku računaju samo glasovi za ili protiv", objasnio je Vućić.

Predsednik Vlade je dodao da je iskoristio priliku da premijera Modija pozove u Srbiju."Mislim da će to biti još jedna velika poseta Beogradu. Očekujem da se to uskoro i dogodi", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja