Vučić: Ne mogu da sakrijem osmeh zbog izveštaja
Foto: Tanjug

Premijer Srbije zadovoljan

Vučić: Ne mogu da sakrijem osmeh zbog izveštaja

Politika -
Srbija je dobila najbolji izveštaj od svih zemlja u regionu, odnosno mogu da kažem da smo najviše napredovali (u procesu evropskih integracija ocenio je Vučić

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija u izveštaju Evropske komisije o napretku u procesu evropskih integracija najpozitivnije ocenjena od svih zemalja u regionu. "Ne mogu da sakrijem osmeh kada govorim o izveštaju", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom.

Dodao je da mu je trebalo 12 sati da pročita izveštaj i je isto toliko na izveštaju "pažljivo radio". "Tako da ako imam podočnjake, to je od čitanja izveštaja", istakao je premijer. "Srbija je dobila najbolji izveštaj od svih zemlja u regionu, odnosno mogu da kažem da smo najviše napredovali (u procesu evropskih integracija)", ocenio je Vučić. Šef diplomatije Austrije Sebastijan Kurc čestitao je srpskom premijeru na pozitivnoj oceni Evropske komisije, naglasivši da je za pet meseci rada Vlada Srbije puno toga uradila. "Čestitam premijeru na borbi protiv korupcije i kriminala, a preduzete ekonomske reforme su plodno tlo za buduće investitore, pa i za ovaj izveštaj", rekao je Kurc.

Evropski komesar za proširenje Štefan File danas će u Evropskom parlamentu zvanično predstaviti izveštaj o napretku Srbije, koji je u osnovi pozitivan, ali kako je rečeno agenciji Beta neke oblasti, poput slobode medija, spoljne politike i pravosuđa ocenjene su negativno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track