VUK DRAŠKOVIĆ I VELIMIR ILIĆ: Karić da se vrati! On je žrtva Dinkića i reketaške mafije
Foto: Dragan Kadić

Podrška za biznismena

VUK DRAŠKOVIĆ I VELIMIR ILIĆ: Karić da se vrati! On je žrtva Dinkića i reketaške mafije

Politika -

Lideri SPO i NS poručuju da je biznismen bio na udaru vlasti jer je politički ojačao, pa su mu zbog toga otete kompanije koje su uspešno poslovale

Bogoljub Karić je žrtva političke rekataške mafije, a Mlađan Dinkić je imao pik na njega jer je mnogo ojačao politički, tvrde bivši ministri Vuk Drašković, lider SPO, i Velimir Ilić, lider NS.U razgovoru za Kurir Ilić, koji je u vreme privatizacije „Mobtela“ bio ministar za telekomunikacije, kaže da je Karić dobro poslovao, te da nije bilo problema sve dok nije izašao na političku scenu. Na pitanje da li je Pokret snaga Srbije bio toliko jak da je Karić morao da bude sklonjen, Ilić kaže:

Istina izlazi na videlo... Bogoljub Karić
Istina izlazi na videlo... Bogoljub Karić

Hteo kompromis- Na sednici vlade Dinkić je tražio da on bude zadužen za privatizaciju „Mobtela“, a ne resorni ministar, odnosno ja. To mi je bilo čudno. Karić je bio većinski vlasnik i znao je da ne možemo da imamo dva operatera, da mora da se ide u privatizaciju, i samo je tražio svoj kolač. Bio je spreman i da s državom nađe kompromis u vezi s vlasništvom, i tu je moglo da se razgovara - kaže Ilić.On dodaje da je Karić bio Dinkićeva žrtva jer je politički ojačao.- Slanje policije da gasi BK televiziju, „Mobtel“, banku i druge Karićeve kompanije isključivo su politički motivisane rastom Pokreta snaga Srbije, s ciljem da se on uhapsi i kompanije prodaju. To što je opremu Karić uvezao u Jugoslaviju pod hermetičkim sankcijama i napravio prvu mobilnu telefoniju u regionu za svaku je pohvali - ističe Ilić.Lider NS podseća da je Karić razvio veliki biznis u inostranstvu.- On napolju radi izvanredno i zapošljava hiljade ljudi, šteta što nije u Srbiji, što to nisu srpske firme. Danas tražimo investitore po svetu, pa sposobni ljudi poput Karića su nam neophodni. Tu ima prostora i za dogovor i za razgovor, jer je velika šteta jednom posebnom čoveku uskratiti da radi - smatra Ilić.

Sve zakuvao... Mlađan Dinkić
Sve zakuvao... Mlađan Dinkić

Učinjena mu nepravdaDrašković navodi da je lider PSS žrtva političke reketaške mafije stasale posle 5. oktobra 2000.- Njegova televizija je devedesetih bila potpuno otvorena i za vlast i za opoziciju. Ni danas mi nije jasno zašto je policijski kordon upao u tu televiziju, što nije radio ni Milošević. Ne znam zbog čega je optužen, ali znam da je pravosuđe bilo sluškinja tog političko-reketaškog klana. Učinjena mu je velika nepravda.Bogoljub treba da se vrati i da stvara u Srbiji. Samo prodajom „Mobtela“, firme koju je on stvorio, Srbija je zaradila 1,7 milijardi evra, što je za nagradu, a ne za kaznu - kaže on.

Advokat Milorad PanjevićKARIĆ JE SVUDA SLOBODAN ČOVEK, SEM OVDEBogoljub Karić je u svim državama sveta slobodan čovek, sem u Srbiji, saopštio je juče Karićev advokat Milorad Panjević.Tu tvrdnju potkrepio je time što su Interpol i Stejt department zaključili da delo za koje se tereti Karić nije krivično, već da je reč o političkom progonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track