VUK JEREMIĆ: Ponosan sam na ostvarene rezultatu uprkos satanizaciji
Foto: Promo

Mora se bolje

VUK JEREMIĆ: Ponosan sam na ostvarene rezultatu uprkos satanizaciji

Politika -

BEOGRAD - Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je večeras da protekla predizborna kampanja nije bila regularna pošto je bila obeležena nezabeleženim stepenom agresije i blaćenjem opozicionih kandidata.

Jeremić je u svom štabu rekao da je još rano govoriti o konačnim rezultatima, ali da je izvesno da on neće ući u drugi krug izbora. On je rekao da je prema procenama njegovog štaba osvojio izmedju 200.000 i 250.000 glasova.Najavio je da će u narednom periodu biti najveći protivnik Aleksandra Vučića i da neće praviti kompromis u borbi protiv njega.

Foto: Promo
Foto: Promo

"Nažalost, ne mogu da kažem da je Srbija danas definitivno demokratska zemlja i da živimo u demokratskom društvu", rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao da je postojao "nezabeleženi stepen agresije i blaćenja opozicionih kandidata", kao i da je "velika većina" toga bila usmerena na njegovu kampanju, porodicu i ljude koji su stali iza njega.On je dodao da će Srbija dobiti predsednika koji je izabran pravno formalno na legalan način, ali ne i na legitiman način imajući u vidu, kako je rekao, na ono što se dogadjalo prethodnih meseci.Jeremić je rekao da protekli meseci "neće ostati zabeleženi zlatnim slovima u istoriji srpske demokratije".

Foto: Promo
Foto: Promo

"Na kraju smo izbornog procesa i kampanje koja se odvijala u uslovima koji se ne mogu nazvati regularnim. Imali smo nedelje i mesece medijskog mraka", dodao je Jeremić.Jeremić je rekao da je tokom izbornog dana bilo mnogo nepravilnosti, navodeći da se značajn broj njih desio na izbornim mestima, a daleko veći broj izvan biračkih mesta.On je rekao da je tokom dana bio u kontaktu s jednim opozicionim kandidatom i da su se njihove informacije o nepravilnostima tokom izbornog dana uglavnom poklapale.

Upitan da prokomentariše to što je predsednički kandidat Luka Maksimović, prema preliminarnim rezultatima, dobio vuiše glasova od njega, Jeremić je rekao da je taj rezultat pokazatelj u kakvom se stanju nalazi društvo i u kakvom su raspoloženju gradjani prema političkoj klasi. Jeremić je čestitao Maksimoviću na ostvarenom rezultatu.

Foto: Promo
Foto: Promo

"Ponosan sam na ostvarene rezultatu uprkos satanizaciji. Nameravam da svim srcem, znanjem i kontaktima istrajem u borbi. Pred nam su dani koji neće biti laki, ali je bilo i težih trenutaka. Nastavljam već sutra borbu za pravedniju Srbiju", rekao je Jeremić.On je rekao da je još rano govoriti kako će se politički angažovati."Ovde sam, ostajem ovde, nemam nameru da promenim sferu interesovanja", kazao je Jeremić i dodao da je prioritet njegove politike promene Srbije

.On je rekao da su rezultati izbora posledica abnormalne situacije u društvu."To su manifestacije, a ne uzrok abnormalnog stanja u kome živimo. Mi smo danas duboko neuralgično obolelo društvo. Uz terapiju ćemo morati da prilazimo vremenu koje dolazi", rekao je Jeremić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track