VUK JEREMIĆ PORUČIO GLASAČIMA: Ako ne glasate za mene, glasajte za Jankovića!
Foto: Zorana Jevtić

Prelomio

VUK JEREMIĆ PORUČIO GLASAČIMA: Ako ne glasate za mene, glasajte za Jankovića!

Politika -

Bivši šef diplomatije kaže da se neće povući iz predsedničke trke u korist drugog kandidata opozicije, ali će ga podržati ako uđe u drugi krug

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić se, osim što je za SNS rekao da je „kuća čudnih duša“, osvrnuo i na kandidaturu Saše Jankovića, rekavši da će mu dati „bezrezervnu podršku“ ukoliko bivši ombudsman bude u drugom krugu predsedničkih izbora.- Nisam rekao ni jednu jedinu ružnu reč, niti uputio bilo kakvu otrovnu strelu prema bilo kom opozicionom kandidatu do sada. To obrnuto nije slučaj, uključujući i Sašu Jankovića. Ja sam rekao i ostajem pri svom obećanju - bude li on u drugom krugu predsedničkih izbora, bezrezervno ću ga podržati i neću postavljati za to nikakve uslove. Voleo bih da važi i suprotno. Iz nekog razloga nisam još čuo da je to slučaj. Ali čak i da to ne bude slučaj, ja pri svom obećanju ostajem. Nisam Aleksandar Vučić, ja ispunjavam svoja obećanja - rekao je Jeremić na tribini u Vrbasu.On je kazao da bi bilo dobro da postoji jedan front protiv vlasti i da nema podela.- S obzirom na to da je to tako i da nemamo izbor i da moramo da se suprotstavimo onima koji nas vode u propast sve dublje, rešenje je da maksimalno podignemo izlaznost u prvom krugu. Onaj ko nije spreman da glasa za mene, već mu se više dopada Janković neka glasa za njega, samo da ne glasa za Vučića. Ovo su izbori naroda, ovo nisu izbori u kojima će ključnu ulogu igrati političke partije - rekao je Jeremić.On je ocenio da bi kao neko ko se kandiduje za predsednika možda trebalo da se raduje onome što se dešava u „kući čudnih duša koja se zove SNS“, ali da ga to ipak ne raduje zato što u toj borbi isplivavaju elementi najgoreg u jednom društvu.

O suparnikuIZDAĆE VAS VUČIĆ KO VOJU I TOMU

Vuk Jeremić se osvrnuo i na budućeg predsedničkog kandidata SNS Aleksandra Vučića.- Vučić je izdao Šešelja, čoveka koji ga je politički napravio, i Nikolića, čoveka koji ga je doveo na vlast. Ako je izdao Šešelja i Nikolića, da li možete da pomislite da neće izdati i vas - naglasio je Jeremić.

S. Ðurić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track