VUK JEREMIĆ: Vučić i ja idemo u drugi krug, pozivam ga na TV duel!
Foto: Promo

Tribina u Kragujevcu

VUK JEREMIĆ: Vučić i ja idemo u drugi krug, pozivam ga na TV duel!

Politika -

Verujem da Aleksandar Vučić neće odoleti iskušenju da se kandiduje za predsednika i da ukrade pobedu, izjavio je večeras u Kragujevcu predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić i naglasio da Vučić neće imati hrabrosti da sa njim izađe na TV duel pre prvog kruga, ali će na to biti prinuđen između dva kruga izbora.

"Jedva čekam taj duel sa Aleksandrom Vučićem, rekao je Jeremić, podsećajući da su Vučić i on poslednji put TV duel imali 2012. godine, neposredno pre predsedničkih izbora u Srbiji.

"Dosta otvoreno sam mu tada rekao u lice šta mislim o njemu. Podsetiću vas, rekao sam mu: Ne dao Bog da dođete na vlast. Ako se to desi - izdaćete sve, kao što ste izdali Vojislava Šešelja“, rekao je Jeremić, preneo je CIRSD.

Jeremić je istakao da Vučić neće odoleti da se kandiduje, jer njegova kandidatura i eventualna pobeda, koju misli da može da ostvari uz partijsku vojsku, kontrolisanje medija, ucene i širenje straha, predstavlja najkraći put ka okončanju procesa totalnog preuzimanja vlasti u državi.

Foto: Promo
Foto: Promo

Jeremić je rekao da će Vučića u TV duelu između dva izborna kruga pitati da li je i koga izdao, "a izdao je sve“.

Govoreći o predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, Jeremić je rekao da mu spočitavaju da se plaši Šešelja i duela sa njim, ali da on ne želi da ulazi u konflikte i duele sa Šešeljem, koji je ucenjen čovek.

"Šešelj je tragična figura, čovek tragične sudbine i neću da ulazim u to koliko je sam doprineo tome da prođe kroz ono što je prošao, ali on je ucenjen čovek, narušenog zdravlja, čija se sudbina nalazi u rukama Aleksandra Vučića - da li će biti poslat nazad u Hag iz koga se verovatno nikada ne bi vratio“, rekao je Jeremić.

"Zamislite šta se dešava u njegovoj glavi kada zna da mu sudbina leži u rukama čoveka koji ga je već jednom izdao“, istakao je Jeremić.

Foto: Promo
Foto: Promo

On je ocenio da Srbija nikada nije bila zagrljena sa organizovanim kriminalom kao što je to danas slučaj, i to ne samo u Beogradu, gde se to jako dobro videlo u slučaju Savamale.

Pre razgovora u Dečijem pozorištu, kojem je prisustvovalo više stotina građana, Jeremić je otvorio kancelariju za komunikaciju sa građanima u centru Kragujevca i posetio imanje porodice Tošić u selu Čumić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track