VULIN ODGOVORIO HRVATSKOM PREMIJERU: Milanoviću ne stavljaj svoju sujetu ispred interesa države!
Foto: Fonet

Srbija nije neprijatelj

VULIN ODGOVORIO HRVATSKOM PREMIJERU: Milanoviću ne stavljaj svoju sujetu ispred interesa države!

Politika -
Milanović je izgubio izbore zato što nema hrabrosti da se ponaša kao što se ponaša naš predsednik vlade - a to je da pokuša da održi najbolje moguće odnose sa svima u regionu, a ne da pokušava da se svađa sa svima i svoju sujetu stavlja ispred interesa sopstvene države, rekao je ministar Vulin

BEOGRAD - Srbija sa Hrvatskom želi najbolje moguće dobrosusedske odnose, a Zoranu Milanoviću svako dobro, rekao je danas ministar za rad Aleksandar Vulin koji je hrvatskog premijera pozvao da prevlada svoju sujetu, dođe u Beograd i ovde kaže sve šta misli o Srbima i Srbiji

On je poručio Milanoviću da rešenje svih problema Hrvatske nije u tome da govori protiv Srbije, već u reformama i održavanju dobrosusedskih odnosa za ostalim zemljama u regionu.

Reagujući na Milanovićevu izjavu o zahtevu Žalbenog veća Haškog tribunala da se lider radikala Vojislav Šešelj vrati u pritvorsku jedinicu tog suda, Vulin je hrvatskog premijera podsetio da njegov srpski kolega Aleksandar Vučić nema problem da dođe u Hrvatsku i kaže šta misli.

Zoran Milanović
Zoran Milanović

- Dođite kod nas, upoznajte 250.000 proteranih iz Oluje - rekao je Vulin novinarima u Jabuci kod Pančeva.

Objasnite tim proteranim Srbima, kazao je, da oni nisu Hrvatsku napustili iz ekonomskih razloga, već da su bežali pred jamom i ustaškim generalom, bivšim haškim optuženikom Antom Gotovinom, koga, kako je rekao, Milanović naziva "anđelom".

- Dođite, objasnite im i obiđite neki naš grob, mi ćemo vas razumeti, umemo da praštamo, dođite i zanemarite svoju sujetu i nemojte tako loše govoriti o Srbiji, Srbija vam nije neprijatelj - poručio je Vulin.

Vulin je primetio i da kad god neko u Hratskoj izgubi izbore on prvo pomisli da mu se to dogodilo jer nije dovoljno glasno kritikovao Srbiju ili nije dovoljno loše govorio o Srbiji i Srbima.

- Nije, gospodine Milanoviću, izbore ste izgubili jer vam je ekonomska situacija loša, zato što vam se bankarski sistem raspao, zasto što imate previše nezaposlenih, niste izgubili izbore zasto što niste dovoljno loše govorili o Srbiji - naveo je ministar.

On je hrvatskom premijeru poručio i da probleme u Hrvatskoj neće rešiti kritikovanjem Srba i Srbije, te da neće postati ni bolji čovek ni bolji političar tako što će se na Srbiju bacati kamenjem.

Vulin je kazao da je aktuelnoj vlasti žao što Milanović "nije uspeo da savlada svoju sujetu" i dođe u Beograd na samit koji je u decembru održan sa kineskim premijerom.

- Mi mu (Milanoviću) želimo svako dobro, da Hrvatska napreduje, ona je naš sused i želimo najbolje moguće odnose - istakao je Vulin i dodao da bi Milanović, da bi pobedio na nekim budućim izborima morao da radi ono što se u Srbiji radi.

- On je izgubio izbore jer nema hrabrosti da sprovede reforme koje mi sprovodimo, izgubio je izbore zato što nema hrabrosti da se ponaša kao što se ponaša naš predsednik vlade - a to je da pokuša da održi najbolje moguće odnose sa svima u regionu, a ne da pokušava da se svađa sa svima i svoju sujetu stavlja ispred interesa sopstvene države - zaključio je Vulin.

Šešelj razdora
Šešelj razdora

Podsetimo, Milanović je dan ranije izjavio da odluka Haškog tribunala da Šešelj mora da se vrati u Hag neće destabilizovati region i da je neshvatljiva izjava srpskih funkcionera da je to udar na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

- Hrvatsku sigurno neće destabilizovati, ako je Hrvatska uopšte deo regiona, a Srbija će sada pokazati da li je prava demokratija ili zaista zavisi o takvim hirovima - rekao je Milanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track