VULIN: Izetbegović ne želi mirnu i sigurnu BiH
Foto: Marina Lopičić

Ministar prokomentarisao podnošenje zahteva za reviziju tužbe

VULIN: Izetbegović ne želi mirnu i sigurnu BiH

Politika -

OBRENOVAC - Podnošenje zahteva za reviziju tužbe BiH protiv Srbije jeste akt neprijateljstva prema srpskom narodu i akt Bakira Izetbegovića, koji ne želi da BiH bude mirna, sigurna i da funkcioniše u skladu sa Dejtonskim sporazumom, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

On je, odgovarajući na pitanje o reviziji tužbe protiv Srbije, rekao da se nada da će Međunarodna zajednica zauzeti stav, da će biti vrlo jasna i glasna i da će preduzeti konkretne mere.

DODIK: Da nije bilo Rusije, Savet za sprovođenje mira ne bi ni reagovao!

ZAHTEV PREDAT: Sakib Softić predao Hagu zahtev za reviziju presude protiv Srbije

MLADEN IVANIĆ: Izetbegović napustio sednicu Predsedništva, revizija nema legitimitet!

"Ako to ne uradi, onda se plašim da postoje i neki ljudi i neke zemlje van granica BiH, koji aktivno pomažu Izetbegovića, da sprovodi destabilizaciju u BiH, a ako je to slučaj, onda se bojim da smo svi u velikom problemu i plašim se za stabilnost i mir na Balkanu", rekao je Vulin.

Kako je naveo, Izetbegović je imao priliku da se urazumi i postupi u skladu sa ustavom i zakonom sopstvene zemlje, za koju se navodno toliko zalaže.

"Bakir Izetbegović imao je priliku da ne uništava i ne destabilizuje BiH i da ne najavljuje nesreću, ne samo za BiH, već za čitav Balkan. Tu priliku jednostavno nije iskoristio. Ovo jeste akt neprijateljstva prema srpskom narodu, bez obzira gde on živi, da li u Srbiji, ili u Republici Srpskoj", kaže Vulin.

Ministar je istakao da će Srbija učiniti sve da bude faktor stabilnosti, ali izrazio bojazan da je za mir uvek potrebno dvoje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track