VULIN PONOSAN: Ministarstvo ispunilo obaveze iz dogovora s MMF
Foto: Marina Lopičić

Uspeh Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

VULIN PONOSAN: Ministarstvo ispunilo obaveze iz dogovora s MMF

Politika -
Doneti su zakoni koji su nedostajali, a usvojene su i izmene Zakona o zapošljavanju, reako je Vulin i posebno naglasio da je stopa zaposlenosti povećana na 51,7 odsto i da je, zahvaljujući posebnom angažovanju ispekcije rada, smanjena i stopa neformalne zaposlenosti

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas, tokom razgovora sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), da je to ministarstvo ispunilo svoje obaveze i uradilo sve što je bilo predviđeno dogovorom sa Fondom, u okviru aranžmana iz predostrožnosti.

"Doneti su zakoni koji su nedostajali, a usvojene su i izmene Zakona o zapošljavanju", reako je Vulin i posebno naglasio da je stopa zaposlenosti povećana na 51,7 odsto i da je, zahvaljujući posebnom angažovanju ispekcije rada, smanjena i stopa neformalne zaposlenosti.

U okviru pregovora povodom druge revizije tekućeg stend baj aranžmana MMF-a sa Srbijom, na sastanku se razgovoralo o rezultatima postignutim u periodu od poslednje posete MMF-a i o implementaciji preuzetih obaveza.

U razgovoriam dve strane posebni osvrt je bio na aktivne mere politike zapošljavanja, mere predviđene za rešavanje problema viškova zaposlenih, socijalno preduzetništvo (zakon uskoro u skupštinskoj proceduri), penzijski sistem i sistem socijalne zaštite, navedeno je u saopštenju Ministarstva rada.

Delegaciju MMF-a predvodišef Misije Džejms Ruf, koja je počela zvanične razgovore sa predstavnicima vlade od 20. avgusta i predviđeno je da budu završeni do 1. septembra.

Dogovor o aranžmanu postignut je u novembru 2014. godine, a Odbor direktora MMF ga je odobrio u februaru 2015. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja