VULIN PROZVAO SPS: Dačić se pravi mrtav!
Foto: Zorana Jevtić

PRPA! Lider socijalista se ućutao

VULIN PROZVAO SPS: Dačić se pravi mrtav!

Politika -

Iako ga ministar rada otvoreno poziva da se izjasni u vezi s Ružićem ili da ide iz Vlade, šef diplomatije izbegao da mu odgovori

Predsednik Pokreta socijalista i ministar za rad Aleksandar Vulin isprozivao je svog koalicionog partnera, lidera SPS Ivicu Dačića zbog Branka Ružića, ali se šef socijalista „pravio mrtav“, ne želeći da reaguje na tu izjavu.Vulin je u intervjuu za Kurir kazao da nije bitno šta je rekao Ružić (da bi da ruši najjačeg), već da je bitno da li je to stav partije - SPS.- Ako to jeste stav SPS, onda je vreme za drugačiji raspored u Vladi i Skupštini. Ako nije, onda je vreme za drugačiji raspored u SPS. Ali to je ipak stvar SPS, koji sam treba da odluči o svojoj budućnosti - kazao je Vulin.On je dodao i da još uvek očekuje Dačićevu konkretniju reakciju na pomenutu Ružićevu izjavu.

Iako se očekivalo da Dačić skoči i odbrani svog saborca ili da se jasno ogradi da stranka ne deli mišljenje Branka Ružića, šef socijalista je odabrao da po starom dobrom receptu prosto samo ćuti. On na konkretna pitanja Kurira, poslata u SMS, nije odgovorio.Sa druge strane, Ružić, koji je ponovo ustalasao vladajuću koaliciju, nije hteo da komentariše Vulinovu izjavu.- Ne komentarišem spinove - kazao je potpredsednik Socijalističke partije Srbije.Prema rečima političkog analitičara Dušana Janjića, Dačiću i nije sada trenutak da se oglašava, jer je stranka u ozbiljnom problemu.- Vulin širi svoj interes, što je legitimno, i povećava svoj politički prostor. Dačić je pak suočen s problemima. Ali sigurno je da će odabrati kada će i kako da odgovori. SPS je u problemu, i to ozbiljnom, pada im podrška, u krizi su i zaoštravanje te teme ne odgovara Dačiću - kaže Janjić.

RaspadPOBEGLI OD TADIĆA U POKRET SOCIJALISTAČlanovi lokalnog odbora u Velikoj Plani Socijaldemokratske stranke, na čijem je čelu Boris Tadić, pristupili su juče Pokretu socijalista.Kako je rekao bivši poverenik te stranke Miloš Stojanović u tom mestu, SDS mesecima nema nikakvih aktivnosti kao politička stranka.

K. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track