ZAJEDNIČKIM SNAGAMA DO BOLJE SARADNJE: Dačić primio čestitke šefova diplomatije Slovačke i Francuske
Foto: Marina Lopičić

Podrška novom izboru na funkciju ministra spoljnih poslova Srbije

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA DO BOLJE SARADNJE: Dačić primio čestitke šefova diplomatije Slovačke i Francuske

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je čestitku šefa slovačke diplomatije Miroslava Lajčaka, povodom izbora na funkciju, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova u Beogradu.

Srbiji su potrebni predstavnici sa znanjem, iskustvom i odlučnošću u pravim trenucima da bi zabeležila dalji napredak u unutrašnjim reformama i na putu prema Evropskoj uniji, naveo je Lajčak.

Ubeđen sam da imate sve preduslove, lično iskustvo i političku veštinu da Srbiju uspešno predvodite kao ministar spoljnih poslova, poručio je Lajčak u čestitki Dačiću.

Lajčak je dodao da će Slovačka i tokom predsedavanja Evropskom unijom istrajati u podršci srpskim integracionim ambicijama.

Dačić je primio čestitku i šefa francuske diplomatije Žan Mark Eroa povodom izbora na funkciju, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova u Beogradu.

Foto: AP
Foto: AP

Nemam sumnje da će nam vaše imenovanje, nekoliko nedelja nakon Pariskog samita o Zapadnom Balkanu, omogućiti da zajedno nastavimo sa obnovljenom energijom aktivnosti u korist odnosa Francuske i Srbije, poručio je Eroa u čestitki Dačiću.

Eroa je naveo da posebno ima u vidu ekonomska pitanja i pitanja iz oblasti industrije, koja treba da zadrže pažnju dve strane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track