ZAMENIK PORTPAROLA ALIJANSE: NATO poštuje odluku Srbije o vojnoj neutralnosti
Foto: AP, 2014.

Srbija izabrala put

ZAMENIK PORTPAROLA ALIJANSE: NATO poštuje odluku Srbije o vojnoj neutralnosti

Politika -

BEOGRAD - Srbija je izabrala put vojne neutralnosti i NATO u potpunosti poštuje to kao suverenu nacionalnu odluku, jer svaka zemlja ima pravo da izabere sopstvene odbrambene aranžmane, izjavio je zamenik portparola Alijanse Pirs Kazelot.

"NATO u potpunosti podržava evrointegracije Srbije. Mislimo da je to dobro za Srbiju, dobro je za EU i dobro je za NATO, jer promoviše stabilnost i saradnju u Evropi", kazao je Kazelot.

Zamenik portparola Alijanse je istakao da NATO čvrsto veruje u potencijal saradnje Beograda i vojno najjačeg bloka.

"Srbija je pozvala NATO da joj pomogne pri preduzimanju reformi odbrane, kao i izgradnji boljih odbrambenih sposobnosti. Srbija je komšijska zemlja Alijanse i rastući doprinosilac međunarodnim mirovnim operacijama", naveo je Kazelot.

Prema njegovim rečima, individualni akcioni plan partnersta, koji su prošle godine potpisali NATO i Srbija, važan je instrument koji nam pomaže u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

"Poverilački fond NATO - Srbija takođe je veoma značajan, jer pomaže da se poboljša bezbednost srpskog naroda odlaganjem opasne i zastarele municije", rekao je zamenik portparola Alijanse Pirs Kazelot.

(Tanjug/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 14 epizoda: Lazar 3 - srpska ubojita zver!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track