GLASANJE U SKUPŠTINI: Vladimir Dimitrijević novi predsednik RIK
Foto: Nebojša Mandić

Parlament i danas radi punom parom

GLASANJE U SKUPŠTINI: Vladimir Dimitrijević novi predsednik RIK

Politika -

BEOGRAD - Skupština Srbije imenovala je danas članove Republičke izborne komisije (RIK), a za predsednika diplomiranog pravnika Vladimir Dimitrijević.

Njegov zamenik biće Željka Radeta.Poslanici su utvrdili sastav stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, sastav Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i izbor članova i zamenika članova Odbora Skupštine Srbije.

Šef delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope biće Aleksandra Đurović, OEBS-u Dijana Vukomanović, Interparlamentarnoj uniji Maja Gojković, Crnomorske ekonomske saradnje Igor Bečić.

Šef delegacije u Parlamentarnoj skupštini Mediterana biće Momo Čolaković, Centralnoevropske inicijative Ljubiša Stojmirović, zatim u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi Maja Gojković, Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja Alesakndar Čotrić.Kada je reč o Parlamentarnoj skupštini NATO, šef delegacije biće Dragan Šormaz, a u Parlamentarnoj skupštini Organizacije o kolektivnoj bezbednosti Milovan Drecun, a Frankofonije Jadranka Jovanović.Skupština je izabrala Vladimira Olrića za predsednika Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

Podsetimo, poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu o više Predloga odluka među kojima je i predlog Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije (RIK). Glasanje je usledilo nakon 15-minutne pauze.

Poslanici SRS su uoči pauze napustili sednicu parlamenta zbog isključenja direktnog prenosa sednice, iako im je objašnjeno da je to zbog prenosa utakmice sa Olimijskih igara i da će prenosa biti, ali odloženog. Predsednica Skupšštine Srbije Maja Gojković odbacila je danas kritike opozicije, koji su tokom skupšštinske rasprave o utvrđivanju sastava stalnih delegacija u međunarodnim organizacijama, istakli da nisu ravnomerno raspoređeni.

Gojković je navela da je konsultacije sa poslaničkim grupama vodio Veroljub Arsić po njenom ovlašćenju i da se vodilo računa o svim pravilima formiranja delegacija. "Vodilo se računa o proprocionalnoj zastupljenosti", rekla je Gojković.

Parlament je danas raspravljao o Predlogu odluke o uvtrđivanju sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunardonim parlamentarnim institucijama, zatim o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, predlogu odluke o dopuni Odluke o izboru članova i zamenika članova Skupštine Srbije i Predlogu odluke o razreššenju i imenovanju članova i zamenika članova RIK.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track