Završena sezona rada Kancelarije JS u Paraliji
Foto: PROMO

Lider Jedinstvene Srbije sa turistima u Grčkoj

Završena sezona rada Kancelarije JS u Paraliji

Politika -

Tokom leta više od 30.000 naših građana je svratilo u ovu kancelariju, a više od 300 porodica se obratilo za pomoć, poručio Marković

Kancelarija Jedinstvene Srbije već drugu godinu radi u najpopularnijem grčkom letovalištu za građane Srbije - Paraliji. U subotu uveče je završena druga sezona njenog rada, a i sledeće otvaranje najavljeno je za jun naredne godine.Na ovom događaju okupio se oko 3.000 srpskih turista. Njima su se obratili predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i gradonačelnik grada Katerini, kome pripada Paralija, Savas Hionidis.- Ovu kancelariju jeste otvorila politička partija, ali se nismo bavili politikom. Više od 30.000 naših građana je svratilo u kancelariju Jedinstvene Srbije i ovde su imali srpsku kuću dok su na letovanju. Više od 300 porodica se obratilo za neku vrstu pomoći i bez kancelarije njihovi problemi ne bi mogli da budu rešeni, a radi se o ljudima koji su izgubili dokumenta i sličnim problemima i to smo rešavali preko našeg konzulata u Solunu - rekao je Marković.

On se osvrnuo i na privrednu saradnju dveju zemalja.- Naši grčki prijatelji imaju obavezu da onu robu koju uvoze iz drugih zemalja uvoze iz Srbije jer su Srbi napravili ne pet do šest Paralija, već dva grada kao što je Katerini. Razgovarao sam s nekoliko privrednika iz Soluna i nadam se da ćemo povećati izvoz iz Srbije u Grčku i to je moj zadatak, da nam Grci bar malo vrate na taj način. Ovu kancelariju JS finansira od sredstava koje mesečno dobija iz budžeta kao parlamentarna stranka i naš moto je da korisnici budžeta budu oni koji ga pune, a to su građani. Svake godine u Paraliji letuje 2.500-3.000 ljudi o trošku budžeta grada Jagodine, od srednjoškolaca do poljoprivrednika, privrednika, sportista, članova KUD - rekao je Marković.

On je i javno zamolio bih grčku vladu da od Hrvatske, kao nove članice EU, traži da "više ne napada Srbe u Hrvatskoj i da više ne puca u mrtve Srbe".Gradonačelnik Katerinija Savas Hionidis pozdravio je Dragana Markovića i sve Srbe.- Dragan Marković Palma je jedini političar iz celog sveta koji je proglašen za počasnog građanina grada Katerini. On je čovek koji čvrsto gradi grčko-srpsko prijateljstvo. Ubeđen sam da ćemo na kraju i Srbija i Grčka izaći kao pobednici - naglasio Hionidis.

Dosledan stavNE GEJ BRAKOVIMADragan Marković Palma poručio je da JS nikad neće glasati za zakon koji bi omogućio legalizaciju homoseksualnih brakova.- Za nas je brak zajednica muškarca i žene, a ne dva muškarca. Nemojte da budete iznenađeni što smo u Skupštini glasali za vladu čiji je clan pripadnica LGBT popualcije. Ne interesuje mene šta oni rade u četiri zida, neka rade sta zele, ako su dobri strucnjaci neka rade svoj posao, ali nikada se neću sloziti da homoseksualci demonstriraju ulicama Beograda - kazao je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track