ZAVRŠENA ZAJEDNIČKA SEDNICA: Potpisana 4 sporazuma Mađarske i Srbije
Foto: Vlada Srbije Ap

Poseta Budimpešti

ZAVRŠENA ZAJEDNIČKA SEDNICA: Potpisana 4 sporazuma Mađarske i Srbije

Politika -
Vučić i Orban potom će otvoriti Poslovni forum srpskih i mađarskih privrednika, a nakon toga Vučić će položiti vence na Trgu heroja
1 / 8 Foto: Nemanja Pančić

BUDIMPEŠTA - Zajednička sednica Vlade Srbije i Mađarske održana je u Budimpešti. Premijeri Aleksandar Vučić i Viktor Orban potpisali su Izjavu o namerama o sveobuhvatnom razvoju infrastrukturnih veza između Mađarske i Srbije.

Memorandum o razumevanju o saradnji između ministarstava spoljnih poslova potpisali su srpski šef diplomatije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Program saradnje u prosveti, nauci i kulturi između Srbije i Mađarske u periodu od 2015. do 2017. godine potpisali su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić i ministar za socijalnu politiku Mađarske Zoltan Balog.

Vučić i Orban potom će otvoriti Poslovni forum srpskih i mađarskih privrednika, a nakon toga Vučić će položiti vence na Trgu heroja.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Na drugoj zajedničkoj sednici vlada Srbije i Mađarske biće reči o bilateralnoj saradnji na svim nivoima, izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta, ali i o problemu povećanog broja migranata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track