KAŽE DA SE NIŠTA NIJE DESILO: Albanski ambasador odbio da primi protestnu notu Srbije
Foto: Dado Đilas

Nastavljaju provokacije

KAŽE DA SE NIŠTA NIJE DESILO: Albanski ambasador odbio da primi protestnu notu Srbije

Politika -
Iljir Boćka je posle instrukcije iz Tirane, odbio da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova Srbije da primi protestnu notu Srbije zbog teškog incidenta i napada na našu fudbalsku reprezentaciju

Ambasador Albanije Iljir Boćka odbio je da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu notu Srbije.

"Nasuprot diplomatskim pravilima i praksi, albanski ambasador Iljir Boćka je, posle instrukcije iz Tirane, odbio da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu notu Republike Srbije zbog teškog incidenta i napada na fudbalsku reprezentaciju Srbije, uz obrazloženje "da se nije ništa desilo", navedeno je u saopštenju MSP.

Ministarstvo spoljnih poslova će, zbog ovog neprimerenog postupka albanskog ambasadora, preduzeti odgovarajuće mere u skladu s diplomatskom praksom.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije večeras je ambasadoru Albanije Iljiru Bočki trebalo da uruči protestnu notu povodom teškog incidenta i napada na fudbalsku reprezentaciju Srbije u Tirani.

Kako je navedeno u saopštenju, u MSP Srbije je večeras hitno pozvan Bočka kako bi mu bila uručena protestna nota.Uprkos činjenici da je reč o utakmici visokog rizika, ovaj incident svedoči o ozbiljnim propustima nadležnih službi Albanije u organizaciji ove fudbalske utakmice, navedeno je u saopštenju.

"Republika Srbija očekuje i zahteva da se fudbalskoj reprezentaciji Srbije omogući potpuno bezbedni dalji boravak u Albaniji i nesmetano odigravanje utakmice", ističe se u saopštenju.

Srbija, takođe, očekuje da počinioci ovog incidenta budu u najkraćem roku pronađeni i odgovarajuće kažnjeni.

Više kamenica pogodilo je večeras autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije, ali niko nije povređen. Incident se dogodio na putu od aerodroma do hotela u Tirani, gde će srpska reprezentacija prenoćiti do odlaska u Elbasan, grad udaljen 50 kilometara, u kome će biti odigrana kvalifikaciona utakmice za prvenstvo Evrope sa domaćom selekcijom Albanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track