ŽESTOK OBRAČUN JANKOVIĆA I RADULOVIĆA: Haos u Skupštini, RAZDVAJALI ih Dveri i Vuk!
Foto: Marina Lopičić

Pičvajz tokom raspisivanja izbora

ŽESTOK OBRAČUN JANKOVIĆA I RADULOVIĆA: Haos u Skupštini, RAZDVAJALI ih Dveri i Vuk!

Politika -

Bivši ombudsman Saša Janković i lider DJB Saša Radulović sukobili se oko predsedničke kandidature. Između lidera DJB i predsedničkog kandidata Saše Jankovića juče, pre zajedničke konferencije, došlo je do žestoke svađe u zgradi Skupštine Srbije, a umalo je došlo do fizičkog obračuna...

Između lidera DJB i predsedničkog kandidata Saše Jankovića juče, pre zajedničke konferencije, došlo je do žestoke svađe u zgradi Skupštine Srbije. Kako saznaje Kurir, do sukoba je došlo kad je Saša Radulović ko iz topa izgovorio da će i on lično ući u trku za predsednika Srbije, što je jako razljutilo Jankovića.Situacija je mogla da eskalira da se nisu umešali Jeremić i Boško Obradović, koji je jedva uspeo da ih smiri. Izvor Kurira kaže da su na sastanku bili predsednički kandidati Janković, Jeremić, Boško Obradović iz Dveri i Saša Radulović.

Napeto... Jeremić umiruje Jankovića
Napeto... Jeremić umiruje Jankovića

Bili na konsultacijama

- Trebalo je da razgovaraju o zajedničkoj izjavi o roku koji je predsednica Skupštine Maja Gojković dala za kampanju. Ali Radulović je ko iz vedra neba izustio da će i on biti predsednički kandidat. Janković je u tom trenutku samo prebledeo i izustio: „To je za mene nova informacija“- prepričava sagovornik Kurira i nastavlja:- Radulović je onda počeo da pljuje po Jankoviću da nije nikakav kandidat i da nema šanse da uradi nešto. Kovitlao je očima. Janković mu se, lomeći prste, približio i rekao: „Ako je tako, onda i ne možemo da držimo zajedničku konferenciju.“ Jeremić se u tom trenutku uhvatio za stomak, a zatim stao između njih dvoje i pokušao da smiri strasti. „Hajde da pokušamo da se dogovorimo, pričamo jedan po jedan, da vidimo šta možemo zajedno da uradimo.“ Isto je rekao i Obradović i situacija se nekako smirila.
Smirivao situaciju... Vuk Jeremić
Smirivao situaciju... Vuk Jeremić

Nervoza na konferenciji

Da nešto ne štima u ovom trojcu, dalo se naslutiti na zajedničkom obraćanju, pošto su sva trojica ponaosob izlazila kad su davali izjave, a nisu, kao što to obično biva, stajali u istom redu. Sve vreme se tokom konferencije osećala nervoza, da bi se kasnije saznao njen uzrok.Niko od aktera događaja nije hteo da govori o incidentu.

Počelo jeMAJA RASPISALA IZBOREPredsednica parlamenta Maja Gojković raspisala je juče izbore za predsednika Srbije za 2. april i pozvala građane da izađu na birališta i izaberu najboljeg kandidata.Gojkovićeva je poručila predsedničkim kandidatima da igraju fer i pošteno.- Kandidati, u kampanji poštujte građane i obraćajte im se kvalitetnim programima, a ne mržnjom - izjavila je Gojkovićeva posle odluke o raspisivanju predsedničkih izbora.

DJB odlučio da kandiduje šefaRADULOVIĆ: JA SAM NAJJAČI KANDIDATSkupština Dosta je bilo odlučila je sinoć da predsednik stranke i pokreta Saša Radulović bude kandidat na predsedničkim izborima.- Dosta je bilo ide na izbore sa svojim najjačim kandidatom, jer ovo je presudan trenutak za Srbiju i njenu budućnost. Borićemo se da naš kandidat pobedi jer će to omogućiti početak uvođenja pravne države, jakih institucija i slobodnih medija - saopštili su iz Dosta je bilo.Kako se navodi, glavni zadatak na ovim izborima je pobeda Aleksandra Vučića i spasavanje demokratije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV UŽIVO IZ SKUPŠTINE: Okupila se opozicija, obraćaju se Jeremić, Janković i Obradović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track