ŽESTOKE PROZIVKE PAJTIĆA I BIVŠIH KOLEGA: Demokratski spali na to da ih vode Šule, Kena i Balša!
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Prepucavanje

ŽESTOKE PROZIVKE PAJTIĆA I BIVŠIH KOLEGA: Demokratski spali na to da ih vode Šule, Kena i Balša!

Politika -

Opleo po drugovima Bivši predsednik demokrata poručio da je rukovodstvo DS nekad bilo obrazovanije od konkurencije i da se sada, posle pobede Šutanovca, Milojičića i Božovića, od tog koncepta očito odustalo

Bojan Pajtić, bivši predsednik Demokratske stranke, podneo je juče ostavku na mesto šefa poslaničke grupe u Skupštini Srbije, a po svemu sudeći, neće više biti ni narodni poslanik.Pajtiću je očito teško pao poraz od Dragana Šutanovca, novoizabranog lidera DS, pa je, inače uvek odmeren i „umiven“, pošteno izvređao svoje kolege - tog istog Šutanovca, ali i Balšu Božovića i Radoslava Milojičića Kenu.Vođa se zove Šu-Ke-BaDan posle stranačkih izbora Pajtić se oglasio na Fejsbuku saopštenjem u kojem je poručio da je, eto, došlo vreme da DS posle jednog Zorana Đinđića i Dragoljuba Mićunovića vode Šule, Kena i Balša.- Od ponovnog osnivanja DS i predsednikovanja profesora (Dragoljuba) Mićunovića i Zorana Đinđića komparativna prednost stranke bila je to što su njeno rukovodstvo činili ljudi znatno obrazovaniji i u profesionalnom smislu utemeljeniji nego vrhovi konkurentskih partija. Juče je stranka na izrazito demokratski i legitiman način donela odluku da je vode Šule (Dragan Šutanovac), Kena (Radoslav Milojičić) i Balša (Božović), odustavši od višedecenijske prednosti koju je u odnosu na ostale organizacije DS imao - napisao je Pajtić, kao i da taj izbor kao demokrata poštuje.- Nadam se da će novi pristup i većinske odluke članova omogućiti da DS dopre do srca novih birača, onih koji su nam do juče bili nedostupni - kazao je bivši predsednik DS.Povlači se iz politikePajtić je još naveo da među izabranim rukovodiocima DS nema narodnih poslanika kojima bi ustupio poziciju šefa poslaničke grupe, ali i da oseća obavezu da podnese ostavku.- Šef poslaničke grupe mora biti neko ko će u potpunosti deliti vrednosti i politički rezon onih koji stranku vode. U suprotnom bismo zvučali kao raštimovani orkestar, a poruke koje šaljemo bile bi kontradiktorne i zbunjujuće - ocenio je Pajtić.On u navedenom saopštenju nije precizirao da li će ostati narodni poslanik, ali je u razgovoru za Kurir naglasio da više neće davati političke izjave. Pride, njegovi prijatelji tvrde da će se u potpunosti posvetiti radu na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, što između redova može da znači da će se potpuno povući iz Skupštine Srbije.Prema rečima našeg izvora iz DS, funkciju šefa poslaničke grupe najverovatnije će preuzeti Balša Božović.

Goran JešićTVITER RATStranački izbori u DS izazvali su haos na Tviteru - demokrate su „delile“ poruke saboraca iz suparničkih tabora uz zajedljive komentare.Tako, pošto je Pajtić objavio saopštenje, oglasio se Goran Ješić na toj društvenoj mreži i napisao:- Ček, pa Kena i Balša su do juče bili nezamenljivi saradnici. No, nije drama.

Dragan ŠutanovacPAJTIĆU, NE PONIŽAVAJ SEA šta na Pajtićeve uvrede kaže novopečeni šef demokrata?- Vođen starom narodnom izrekom „U pobedi se ne ponesi, a u porazu se ne ponizi“, zaista nemam poseban komentar. Moj protivnik nije Pajtić, već katastrofalna politika Aleksandra Vučića - kazao je Šutanovac u razgovoru za Kurir, rekavši i da mu je žao što je Pajtić podneo ostavku na mesto šefa poslaničke grupe.- Pajtić je podneo ostavku na mesto šefa poslaničkog kluba, zbog čega lično žalim. U narednim danima ćemo obaviti konstultacije i doći do rešenja.

Balša BožovićMERI SE I KOLIKO DOSTOJANSTVENO ODEŠPoslanik DS koga je Pajtić indirektno nazvao glupim oglasio se juče saopštenjem na svom profilu na Fejsbuku:- Bila mi je čast da sarađujem s Bojanom Pajtićem u prethodne dve godine. Zajedno smo se borili da Srbija bude slobodna, zajedno smo govorili u ime građana koji su poniženi i osiromašeni i zajedno smo se borili za dostojanstvo u Srbiji, na političkoj sceni i u DS. Politička istorija veličinu onih koji su vodili našu stranku ne meri samo po tome kakvi su predsednici bili, nego i koliko su dostojanstveni bili kad su sa funkcije odlazili.

Napuštanje stranke, svađeOTIŠLA BEBA BALAŠEVIĆJelena Beba Balašević, rediteljka i ćerka kantautora Đorđa Balaševića, juče je, na dan kad su bili stranački izbori, objavila da je napustila Demokratsku stranku.Kako je navela, ona je, umesto da glasa, odabrala da napusti stranku, a razloge što je to učinila navešće danas.

Radoslav Milojičić KenaČLANSTVO JE POKAZALOBivši predsednik opštine Smederevska Palanka i poslanik DS nije želeo da ulazi u raspravu.Kako je rekao, drago mu je što je imao prilike sa sarađuje s njim, svoj rezultat je dokazao na izborima, a kad je reč o stranačkim izborima, članstvo je, jednostavno, reklo svoje.- Čast mi je što sam bio saradnik Bojana Pajtića. Da li nas je to izjavom spustio ili ne, članovi su rekli svoje. Celo članstvo je pokazalo za koga je - kazao je Milojičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track