ŽIVKOVIĆ: Vučić da konačno odredi tačan datum formiranja vlade!
Foto: Printscreen Twitter

Lider NOVE upozorava na nedopustivo prolongiranje rokova

ŽIVKOVIĆ: Vučić da konačno odredi tačan datum formiranja vlade!

Politika -

Predsednik Nove stranke Zoran Živković pozvao je danas mandatara za sastav Vlade Srbije Aleksandra Vučića da odredi tačan datum formiranja vlade jer, kako je naveo, Srbija je "srozana na nivo močvare".

On je na konferenciji za novinare u sedištu Nove stranke u Beogradu ocenio da Vučiću odgovora da ne postoji vlada i da "drži sve konce u svojim rukama".

"Zašto ne pravi vladu?", pitao je Živković i odgovorio: "Zato što je Aleksandar Vučić sada u najboljoj mogućoj poziciji... jer onda drži sve konce u svojim rukama i to je njegov san".

"Ovo je stanje gde je on beg, aga, sultan, šta god hoćete, vodja navijača što je jedan od njegovih neostvarenih ciljeva, pošto je bio pomoćnik zamenika asistenta vodje navijača. To mu je bila najveća titula dok se time bavio, njemu odgovara bezvlašće, država koja postoji kao država, ali koja je srozana na nivo močvare", dodao je on.

Živković je kazao da ukoliko Vučić ne može da odredi tačan datum formiranja vlade, on će mu u tome pomoći.

"Ako nema ideju, ja ću mu dati datum. To je onaj dan - kada nam dan pre dana kada treba da se bira nova vlada, kaže šta je bilo sa aferom helikopter u kojoj je sedmoro ljudi poginulo", dodao je on i pitao šta će Srbija sa dva nova helikoptera koja je nedavno kupila od Rusije.

On je apelovao na "pilote i tehničare da više nikada ne primaju naredjenja od pijanih ministara, i treznih ministara, koji ih teraju da rade stvari protivne pravilima službe".

Živković je kazao da će kao amandmane na zakon o vladi i zakon o ministarstvima, koji Skupština Srbije treba da donese pre glasanja o Vladi, zahtevati da u oba zakona bude zapisano da mandatar i kandidati za sastav buduće vlade moraju da odu na lekarski pregled u nadležnu instituciju.

"U oba zakona mora eksplicitno biti zapisano da mandatar pre svega, ali i ostali kandidati za sastav buduće vlade moraju pre nego što njihove biografije dodju u Skupštinu Srbije odu na lekarski pregled u nadležnu instituciju, da se izvrši njihov fiziološki i psihički pregled", dodao je on.

Lider Nove stranke je pozvao Vučića da ispuni i dato obećanje, i da "obidje sve toalete u školama i zdravstvenim ustanovama Srbije", dodavši da mu je za ispunjenje tog obećanja potrebno da "ustane ranije, već oko pola tri".

"Vučić može da reši i pitanje toaleta, pošto je rekao da će da posetiti sve toalete u školama i zdravstvenim ustanovama Srbije", rekao je Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track