ŽIVKOVIĆ ZAHTEVA: Svi potencijalni ministri da dostave lekarsko uverenje
Foto: Stefan Jokić

Deli dijagnoze

ŽIVKOVIĆ ZAHTEVA: Svi potencijalni ministri da dostave lekarsko uverenje

Politika -

BEOGRAD - Poslanik Zoran Živković izjavio je danas da rasprava o novoj vladi pokazuje da je neophodna izmena Zakona o vladi, po kojoj bi, pre izbora svaki predloženi član vlade morao da dostavi lekarsko uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u državnim organima.

"Ponašanje mandatara u ova tri dana govori da on očigledno ne bi mogao da dobije to uverenje. Što se tiče njegovog fizičkog zdravlja, mislim da tu nema nikakvih problema, ali on pokazuje simptome nekih anomalija koje bi bile od jakog interesa da se buduća ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović pozabavi njima", rekao je Živković novinarima u parlamentu.

Dodao je da očekuje da se izvrši taj pregled i da javnost i poslanici što pre budu upoznati sa njihovim rezultatima.

"Vređanje poslanika, ponavljnje neistina, govori o čoveku koji ima velike probleme sa mentanlnim zdravljem. Pregled treba izvršiti u referentnoj ustanovi, gde nema lekara koji su bili saradnici zemunskog klana, falsifikovali doiplome i nisu bili osuđeni za korupciju", rekao je Živković.

On je dodao i da se nameću potpuno besmislene teme, poput one da li Stepinac treba da postane svetac u Katoličkoj crkvi.

"Kakve to veze ima sa državom Srbijom, sa srpskom vladom, sa predsednikom Srbije, sa patrijarhom", upitao je Živković.

Drugo je pitanje, kako je rekao, da li je Stepinac ratni zločinac, i dodao da tu treba ostati dosledan, jer nema sumnje da je on podržavao zločine ustaša u Hrvatskoj za vreme Drugog svetskkog rata.

"A to koga će Katolička crkva da bira za svoje svece, to je potpuno nevažna stvar. Niti je Srbija zavisna od Katolicke crkve, niti smo im nešto dužni, niti oni nas treba da pitaju nešto... to je potpuno besmislena tema", rekao je Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track