ZORANA I TOMA RUŠILI VUČIĆA SVINJSKIM BUTOM: Šta je ministarka unela u Predsedništvo!
Foto: Aleksandar Jovanović, Nemanja Pančić, Shutterstock

HIT: Afera „kesa“

ZORANA I TOMA RUŠILI VUČIĆA SVINJSKIM BUTOM: Šta je ministarka unela u Predsedništvo!

Politika -
HIT: Potpredsednica Vlade na „tajnom sastanku“ Nikoliću predala „čudan paket“ - kesu sa italijanskim svinjskim butom i domaćom turšijom

BEOGRAD - Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja, „uhvaćena“ je kako u Predsedništvo, u koje je ušla „tajno“ na glavni ulaz, unosi pune kese, a izlazi bez njih!Ona je osumnjičena da je s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem pripremala državni udar, a jedan od dokaza, makar prema tvrdnjama vlasnika Informera Dragana J. Vučićevića, upravo su te pune kese.Kako Kurir saznaje, u čuvenim kesama bili su pokloni za šefa države, i to, verovali ili ne - italijanski svinjski but i domaća turšija!- Zorana se dugo nije videla s Nikolićem i iskoristila je priliku da mu ponese i poklone - donela je iz Italije svinjski but, a spakovala je i malo domaće turšije. Nikolić je zahvalio na poklonu, ali i našalio se da su njegove mangulice ukusnije od tog buta - prepričava izvor Kurira detalje sastanka.Inače, aferu „kesa“ otvorio je Vučićević, koji je juče ponovo izneo tvrdnje o državnom udaru.- Da li ste videli da je Zorana Mihajlović bila u tajnoj poseti predsedniku Tomislavu Nikoliću? Šta je tamo Zorana tražila od predsednika? Da li treba da joj verujemo na reč da je tamo pričala o zakonu i vikendicama? Evo, ne znam šta je razlog, evo, ima nešto što ne znam. Ali znam da je na sastanak ušla s kesama, a izašla bez kesa. Ne znam ja šta je bilo u kesama. Nije baš uobičajeno da potpredsednica Vlade krijući ide kod predsednika države. Ja se nadam i, koliko poznajem gospodina Nikolića, gotovo sam siguran da ju je on otkačio - ponovo je briljirao Vučićević.Mihajlovićeva i predsednik Nikolić nisu hteli da komentarišu državni udar pomoću svinjskog buta.

Odoleo puču... Aleksandar Vučić
Odoleo puču... Aleksandar Vučić

INSPEKTORA BLAŽU VEOMA JE INSPIRISAO OVAJ DRŽAVNI UDAR, PA JE KO IZ TOPA SKLEPAO STIHOVE:Nisam ni znao da je naš zakon tako krutkada je u pitanju svinjski but.Pa zar sa turšijom u paketuto nije najlepši poklon na svetu?Zašto se onda digla ova buka,valjda jer Zorana nije donela i luka.I ne treba biti mnogo mudar,to je već pravi državni udar!

Dragoljub Draža PetrovićSVASTIKIN BUTDragoljuba Dražu Petrovića, novinara i kolumnistu, ova urnebesna situacija podsetila je na Nušića:- To je situacija koja podseća na onaj „svastikin but“ iz Nušićevog „Sumnjivog lica“ - sreski načelnik Jerotije juri antidržavne elemente, a u stvari misli da je to Ðoka Promincla, apotekarski pomoćnik, pa mu stigne šifrovana poruka u kojoj se pominje i svastikin but. Nušić, naravno, nije imao pojma da će se u srpskoj stvarnosti njegova komedija odigrati sa svinjskim butom i kiselim krastavcima, a da će glavni lik, umesto Jerotija, biti Dragan J. Vučićević. Istina, ako Toma odjednom pojede ceo but i teglu turšije, možda mu pozli, što jeste vrsta državnog udara. To je očigledno Zoranina taktika, koje se niko ranije nije setio. Međutim, Vučića će na taj način teško srušiti pošto on niti spava, niti jede, niti pije, i uspešno odoleva izazovima kakav je svinjski but.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track