ZORANA MIHAJLOVIĆ: Napad na Vučića je smišljen čin poniženja Srbije
Foto: FoNet

Reakcije

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Napad na Vučića je smišljen čin poniženja Srbije

Politika -
Napad na predsednika Vlade Srbije je osmišljen čin ponižavanja Srbije, jer Srbija i premijer Vučić sve vreme rade na pomirenju i uspostavljanju mira u regionu, istakla je Zorana Mihajlović

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najoštrije je osudila današnji napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, gde je došao da oda počast žrtvama zločina u Srebrenici ocenivši da je reč o osmišljenom činu ponižavanja Srbije.

"Napad na predsednika Vlade Srbije je osmišljen čin ponižavanja Srbije, jer Srbija i premijer Vučić sve vreme rade na pomirenju i uspostavljanju mira u regionu", istakla je Zorana Mihajlović u pisanoj izjavi.

Kako je navela, premijer je pružio ruku pomirenja bez obzira što niko nije otišao u Bratunac.

"Ali neprihvatljivo je da samo Srbi priznaju, a oni koje svet priznaje se linčuju i to je skandal", ocenila je ona.

Premijer Aleksandar Vučić danas je prilikom napuštanja Memorijalnog centra u Potočarima izviždan, a zatim je iz mase gađan kamenjem i flašama vode i pogođen kamenom u glavu.

Pošto je ostavio cveće na spomen ploči, Vučić je sa svojom pratnjom krenuo ka vozilu, kada je masa počela da viče "Alahu akbar!" (Bog je veliki) i da bacaju kamenice i flaše vode u njegovom pravcu. Okružen telohraniteljima, premijer je otišao trčeći, dok su organizatori, preko ozvučenju apelovali na mir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track