STIŽE POMOĆ SA FARSKIH OSTRVA: Srbi sa severa Evrope prikupili odeću i novac!
Foto: Tanjug

Potreban prevoz

STIŽE POMOĆ SA FARSKIH OSTRVA: Srbi sa severa Evrope prikupili odeću i novac!

Srbija -
Nisam ni znao da nas je toliko ovde, poručio organizator akcije Andrija Ilić

Desetine Srba sa Farskih ostrva organizovalo je prikupljanje pomoći za ugroženo stanovništvo Srbije. U akciju su se uključi i prijatelji Srba, meštani Farskih ostrva.Humanitarnu akciju pokrenuo je srpski fotoreporter Andrija Ilić, koji poslednje pola decenije živi na Farskim ostrvima, ostrvima između Norveške i Islanda. Predložio je jednom Srbinu da se organizuju, posle čega je usledila lančana reakcija!- Predložio sam prijatelju da prikupim neku pomoć i da je pošaljem u Srbiju. Već za sat vremena počeo je da mi zvoni telefon i da me zovu drugi Srbi koji tamo žive. Nisam ni znao da nas je toliko ovde - rekao je ponosno Andrija.

Posle Srba odmah su počeli da se javljaju i Farani!

- Ljudi pitaju šta treba, daju novac i odeću, a mi smo se organizovali i ujednoj garaži sve to prikupljamo - kaže Andrija. Međutim, Srbi su naleteli na veliku prepreku!

- Najveći problem jeste kako da dostavimo tu pomoć, koje će sigurno biti dosta. Ako bismo išli klasičnim putem, onda bismo potrošili previše novca, koji je pametnije da ide stradalima u poplavama. A faranski Crveni krst nije znao šta da nam kaže, kao ni danski. Kontaktirali smo i Crveni krst Srbije, ali smo od njih dobili uputstvo koje kao da je pisano za inženjere NASA... Pa, valjda postoji neki način da oni kontaktiraju ovdašnji Crveni krst na Farskim ostrvima, pa da pošiljka stigne em jeftinije, em brže? A zaista nam je hitno potreban način da dostavimo ovu pomoć, koje za sada ima najmanje dva džaka odeće po čoveku koji učestvuje, kao i veća svota novca - apelovao je naš bivši fotoreporter Andrija Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja