2 GODINE ČEKA DA ZAGRLI ĆERKICU: Snežana očajna, propao i četvrti pokušaj da vrati dete
Foto: T.S.

Sudska odluka ne izvršava se već dve godine

2 GODINE ČEKA DA ZAGRLI ĆERKICU: Snežana očajna, propao i četvrti pokušaj da vrati dete

Srbija -

Snežana Đorđević (34) iz Vranja, kojoj je sud dodelio starateljstvo nad sedmogodišnjom ćerkom Melanijom i nakon četvrtog pokušaja izvršenja presude nije uspela da preuzme devojčicu.

Kako Kurir saznaje u Osnovnom sudu u Vranju izvršenje je prekinuto zbog interesa deteta i njegovog stanja.Prema rečima Aleksandre Tošić, portparola Osnovnog suda u Vranju izvršenje je prekinuto i biće nastavljeno nakon predloga Centra za socijalni rad na koji način treba sprovesti izvršenje bez štete po dete.

DRAMA U VRANJU: Dve godine mi brane da uzmem ćerkicu!

Foto: T.S./Privatna arhiva
Foto: T.S./Privatna arhiva

"Osim odbijanja deteta da se preda majci i otpora deteta, drugih smetnji za izvršenje nije bilo, ali je sudija zbog interesa deteta i njegovog stanja, morao da prekine izvršenje", navodi Tošićeva.

Snežana skoro dve godine nije sa ćerkom koju je dobila u vanbračnoj zajednici sa suprugom Sašom Ristićem (32) iako je sud po tužbi za model viđanja i alimentaciju, koju je podnela Snežana dodelio starateljstvo majci.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

"Bilo je reči da ćemo ja i Melanija biti same u sobi u Sašinoj porodičnoj kući, ali se to nije desilo. Sa detetom je bila porodica mog nevenčanog supruga koja je opstruirala postupak izvršenja. Čim sam ja ušla na vrata dete me je pogledalo i briznulo u plač. Pokušala sam da joj se približim htela sam da je zagrlim,.... Sve je bilo bezuspešno dete se je skopčalo za tetku. Ubeđivali su me da Melanija ima temperaturu i da ne insistiram na primopredaji i ja sam na kraju odustala. Ovo je bila mučna situacija, očajna sam dokle će sve ovo da traje..... Izvršenju su prisustvovali postupajući sudija, psiholog , socijalni radnik. Posle svih trauma obratila sam se i Ministarstvu pravde jer izvršenje traje skoro dve godine", priča potresena žena.

Saša Ristić (32) je imao nalog da vrati devojčicu majci, a kako to nije učinio nakon izricanja novčanih kazni završio je u zatvoru.

Devojčica je krenula u školu i sada je kod njegovih roditelja.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Očajna majka napominje da joj je dete bukvalno „oteto“ i da sada porodica njenog nevenčanog supruga opstruiše čitavu situaciju, vršeći pritisak na devojčicu. Snežana kaže da porodica njenog supruga to radi s namerom kako bi dobila na vremenu, jer njen suprug 26. marta izlazi iz zatvora.

"Podnela sam krivične prijave protiv Sašine porodice, jer uporno pokušavaju da spreče izvršenje kako bi zadržali dete", tvrdi Snežana.

Sa druge strane porodica Snežaninog nevenčanog supruga tvrdi da bi oni postupili po sudskoj presudi, ali da ne mogu silom dete da predaju majci, jer devojčica ne želi da napusti očev dom.

(T. S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 22.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track