DŽUMBUS U NOVOM SADU: Socijalisti se gurali s ligašima zbog broja 3 na izbornoj listi!
Foto: TwitterDuško Radaković Printscreen

Umalo se potukli na vratima Skupštine Vojvodine

DŽUMBUS U NOVOM SADU: Socijalisti se gurali s ligašima zbog broja 3 na izbornoj listi!

Srbija -
NOVI SAD - Srpska napredna stranka, Demokratska stranka, Srpski pokret socijalista i Liga socijaldemokrata Vojvodine noćas su predali liste za pokrajinske izbore, a na vratima Skupštine Vojvodine došlo je do guranja između socijalista i ligaša.

Prvi su listu u 21.26 predali naprednjaci koji su u koaliciji sa PUPS-om i još nekoliko stranka kao i na republičkim izborima, a lista nosi naziv "Koaliacija: Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje". Nosilac liste je Maja Gojković.

U pokrajinskoj izbornoj komisiji se potom u 01.25h pojavila i Demokratska stranka, koja je predala listu koja nosi ime "Za Vojvodinu rada i znanja - Demokratska stranka, DSHV, Nova, ZEP - dr Bojan Pajtić".

Sledeća je listu u 03.23h predala koalicija okupljena oko SPS. Ova lista nosi ime "Ivica Dačić- Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS), Grupa građana Patriotski pokret Srbije (GGPPS)".

Pred Skupštinom Vojvodine tada su se pojavili i ligaši koji tvrde da ih je obezbeđenje SPS sprečavalo da uđu u Skupštinu, a kako je saopštio PIK, zvanično vreme predaje njihove liste je 03.35. Ime ove liste je "Nenad Čanak-Liga socijaldemokrata Vojvodine-Digni glavu".

Liga je saopštila da je o incidentu obavestila policiju i izbornu komisiju, a najavili su i da će danas održati vanrednu konferenciju za medije gde će javnost upoznati sa detaljima incidenta.Ukoliko sve izborne liste budu prihvaćene i ne bude nedostataka na glasačkom listiću, prvo mesto će imati SNS, druga će biti DS, treći SPS i četvrti LSV.(Radio 021)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track