KO KAŽE DA SAMO TRENIRAJU STROGOĆU: Kikinda dobila 65 novih policajaca
Foto: Saša Urošev

grad donirao vozila i pancire

KO KAŽE DA SAMO TRENIRAJU STROGOĆU: Kikinda dobila 65 novih policajaca

Srbija -

KIKINDA - Policija je danas na trgu Kikinđanima pokazala da ne trenira samo strogoću.

foto: Saša Urošev
1 / 10 Foto: Saša Urošev

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva, Slave i Dana policije, po prvi put je upriličen bogat i dinamičan program. Građani su mogli da vide službena vozila, naoružanje i opremu koju koriste policajci, a naročito su bile atraktivne pokazne vežbe.

foto: Saša Urošev

Simulaciju realnih aktivnosti izveli su pripadnici Interventne jedinice. Uz prisustvo starešina i pomoćnika direktora policije, Zvezdana Radojkovića, svečanu zakletvu je položilo 65 policijskih službenika.

foto: Saša Urošev

Kadrovska popunjenost Policijske uprave Kikinda značajno je poboljšana i sada iznosi oko 75 odsto:

foto: Saša Urošev

-Bezbednosni rizici i pretnje na ovom području, koje bez obzira na migranstku krizu do skora nismo imali, usložnjavaju čitavu situaciju. Pripadnici PU Kikinda odgovaraju na sve rizike i tu većih problema na terenu nema. U ovoj sredini je potvrđen visok nivo saradnje policije i lokalne samouprave. Ona se ne ogleda samo kroz određene donacije, nego i

razumevanje za naše svakodnevne aktivnosti- ocenio je Radojković.

foto: Saša Urošev

Da je pogranični deo Banata i Bačke već godinama nepoželjan za ljude s one strane zakona, ukazao je Dragan Jović, načelnik PU Kikinda:

foto: Saša Urošev

- Samo u prethodnih godinu dana zaplenili smo više od 300 kilograma narkotika i oko 60.000 tableta s liste opojnih droga. U oblasti suzbijanja kriminala i korupcije među najboljima smo u Srbiji, u poslednje tri godine- podsetio je Jović i naglasio da zasluge za ovako dobre rezultate treba tražiti i u tesnoj saradnji sa lokalnih samoupravama.

foto: Saša Urošev

Na tom kursu već tri godine istrajava Grad Kikinda:

foto: Saša Urošev

-Kontinuirano izdvajamo sredstva za kupovinu policijske opreme, a ovoga puta donirali smo dva vozila i deset najsavremenijih pancira. Nakon dužeg vremena u prilici smo da pozdravimo nove policijske službenike. Za nas je to radosna vest. Nastavićemo da pomažemo ljudima koji se bave ovim časnim i odgovornim poslom- poručio je Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Kurir.rs/Saša Urošev/Foto Saša Urošev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja