PRIJEPOLJE ŽEDNO: 5. dan bez vode za piće
Foto: Shutter

Zamućenost opala do tolerantne granice

PRIJEPOLJE ŽEDNO: 5. dan bez vode za piće

Srbija -

PRIJEPOLJE - Zamućenost vode u gradskom vodovodu u Prijepolju konačno je opala do tolerantne granice, međutim u tom mestu i petog dana ostaje na snazi privremena zabrana da se pije voda iz gradskog vodovoda.

U Javnom komunalnom preduzeću "Lim" kažu da se čeka odobrenje Zavoda za javno zdravlje iz Užica koji će danas ponovo uzeti uzorke vode za analizu.

"Na osnovu fizičko-hemijske analize koja će, verovatno, biti završena danas ne možemo dati preporuku o upotrebi vode za piće i pripremanje hrane. Za takvu potvrdu potrebno je sačekati i rezultate mikro-bioloških analiza, a to je posao sa više uzoraka i trajaće nekih četiri-pet dana", rekla je direktorka Zavoda za javno zdravlje u Užicu Olja Mijović.

Tek tada, kako je dodala, ukoliko bude sve prema predvidjenim normativima, Zavod će izdati dozvolu za korišćenje vode sa gradskog vodovoda za ljudsku ishranu.

"Sve do tada na snazi je naša zabrana o neispravnosti vode za piće i spremanje hrane" istakla je Mijović.

Direktor JKP "Lim" Enis Memišahović rekao je da će to preduzeće nastaviti uobičajenu raspodelu vode za piće iz cisterni i da će danas tri cisterne biti na usluzi gradjanima na različitim lokacijama u gradu i prigradskim naseljima.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track