VRANJANCI POKUPILI NAGRADE: Glumci nižu uspehe, a nemaju pozorište
Foto: T. Stamenković

Nadaju se novoj kući

VRANJANCI POKUPILI NAGRADE: Glumci nižu uspehe, a nemaju pozorište

Srbija -

Zgrada je izgorela 2012. a članovi teatra „Bora Stanković“ nadaju se da će dobiti novu kuću, za šta imaju i obećanja nadležnih

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković organizovao je prijem za glumce pozorišta „Bora Stanković“ nakon uspeha na 53. festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“.

Milenković je naglasio da je prijem upriličen povodom uspeha koje glumci postižu u nemogućim uslovima, jer već pet godina rade bez matične kuće. Zgrada vranjskog teatra izgorela je u požaru 2. jula 2012. godine.

Žiri 53. festivala profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, koji se održava u Pirotu, doneo je odluku da gotovo polovina nagrada pripadne Vranjancima. Predstava vranjskog pozorišta „Ruža uvela“ napravila je najveći uspeh u istoriji vranjskog teatra. Gradonačelnik je čestitao glumcima na uspehu i zahvalio im što na najbolji mogući način prezentuju grad.

Zorica Jović, gradska odbornica zadužena za kulturu, istakla je da je Ministarstvo kulture detaljno upoznato sa problemima u vezi izgradnje zgrade pozorišta i da su netačne informacije da će ono biti završeno tek 2027. godine. Gradonačelnik Milenković je napomenuo da je Vlada Srbije pre Nove godine uplatila 25 miliona dinara za dekontaminaciju zgrade:

- Završetak pozorišta možemo da očekujemo isključivo iz vranjskog budžeta. Problemi su veliki i do sada smo 40 miliona. Preduzimamo sve kako bismo završili zgradu.

Kurir/T. Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track