BAKA ZORA IMA 77 GODINA: Mesečno zaradi više od 1.000 evra usred Srbije
Foto: Profimedia

SVAKA ČAST

BAKA ZORA IMA 77 GODINA: Mesečno zaradi više od 1.000 evra usred Srbije

Srbija -

Zora Tešević (77) iz Užica i dalje ide u nadnicu. I u svojoj osmoj deceniji je među prvima na putu za Arilje, da i ove godine bere maline, borovnice i kupine.

– Već pet godina radim kod istih ljudi. Prošle godine sam tri meseca bila u nadnici, čovek kod koga sam brala kupio mi je tortu 12. avgusta za moj 77. rođendan – kaže Zora.

I pored tragedije koja ju je zadesila, sahranila je oba sina, utehu pronalazi u radu.

Zaradi i više od 1.000 evra

- Prošle godine mi je umro sin od 57 godina, odmah posle četrdesetodnevnog pomena otišla sam da radim. Nabrala sam 118 kg kupina, ostali radnici dođu samo da beru maline budu mesec dana i odu, a ja ostanem i za kupinu i borovnicu. Zaradila sam 1.100 evra - priča Zora i dodaje da je sve što je zaradila dala za spomenik.

I ove godine posle godišnjice krenula je u branje iako za sebe kaže da i nije nekog zdravlja, pije redovno lekove i pored rada od jutra do mraka pomogne i gazdarici da postavi večeru i ponekad opere sudove.

Baka Zora živi sama, ali živi za dve unuke, od kojih je jedna magistrirala ekonomiju u Beogradu a druga je defektolog.

- Imam ja svoju penziju od 200 evra, nekada sam radila na administrativnim poslovima u Regionalnim SIZ-ovima u Užicu, to je za mene dovoljno. Ovo što zaradim u nadnici ove godine ide mojim unukama - kaže ponosno Zora.

Teševići imaju porodično imanje u Višegradu, tamo je Zora već posadila baštu i kaže da nema šta nema, a često ga i posećuje jer je tamo sahranila svoje sinove.

(Kurir.rs/glaszapadnesrbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track