DRAMA U VOZU ZA BAR: Putnici osam sati bez hrane i vode!
Foto: Fonet

MUKA

DRAMA U VOZU ZA BAR: Putnici osam sati bez hrane i vode!

Srbija -

Oko 250 ljudi, uključujući i 15 dece, satima je na 40 stepeni bilo zarobljeno kod Prijepolja

Oko 250 putnika, uključujući i 15 dece mlađe od 12 godina, koji su u petak uveče krenuli vozom iz Beograda do Bara, bilo je zarobljeno više od osam sati kod Prijepolja, jer je zbog pada napona u kontaktnoj mreži voz iskidao kablove, pa put nije bilo moguće nastaviti.

Kako saznajemo, do problema je došlo oko šest sati ujutro, a Mirjana Vrbanović, koja je s troje dece sama krenula put Jadranskog mora, u razgovoru za Kurir kaže da im se za sve vreme dok su bili zatočeni u vozu, na temperaturi od skoro 40 stepeni, niko zvanično nije obratio.

- Bilo je strašno, nismo znali šta se događa, u čemu je problem, niti kad će biti otklonjen. S obzirom na to da smo stajali više od osam sati, ostali smo i bez vode i bez hrane. U vozu nije bilo klime, pa smo bukvalno prokuvali na vrućini u kabinama.

Vodu nam je kasnije podelio kondukter, a što se tiče hrane, ništa nismo dobili. U nekom trenutku rekli su nam da će doći autobus da preveze putnike do Bijelog Polja, odakle ćemo put do svog odredišta nastaviti ponovo vozom. Ja sam čekala do 14.30, a onda sam shvatila da je svako dalje čekanje uzaludno.

Deca su već bila nervozna, gladna, nisam imala drugog izbora nego da izađem, prvo nahranim i napojim decu i sebe, a onda da svoj put do mora nastavim taksijem - priča Vrbanovićeva.

foto: Fonet

Ona kaže da je s njom u kupeu bio jedan stariji bračni par, ljudi od oko 70 godina, koji nisu imali snage ni svoje kofere da iznesu, a da s druge strane nije imao ko ni da im pomogne.

„Srbija voz“

DALI SMO IM OSVEŽENJE

Iz „Srbija voza“ kao razlog prekida saobraćaja navode nestanak napona u kontaktnoj mreži, kao i uplitanje pantografa lokomotive u kontaktnu mrežu:

- Angažovali smo četiri autobusa za prevoz 198 putnika za Bijelo Polje, po dolasku u Bijelo Polje prevoz putnika do Bara biće nastavljen ponovo vozom. U vozu je ostalo 35 putnika, kao i 13 praćenih automobila, koji će nakon sanacije nastaviti vožnju do Bara. Maksimalno se vodilo računa o putnicima i obezbeđeno im je osveženje.

Kurir / D. T.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SNIMAK TUČE NA ULAZU U GRČKU, KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU! Čak 10.000 Srba i Makedonaca čeka satima na prelazu Evzoni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track