SUDSKI IZVRŠITELJI POKUŠALI DA IZBACE IZ KUĆE PORODICU U KRČEDINU: Ubili nam Paju a sada hoće i nas!
Foto: S.S.

tuga

SUDSKI IZVRŠITELJI POKUŠALI DA IZBACE IZ KUĆE PORODICU U KRČEDINU: Ubili nam Paju a sada hoće i nas!

Srbija -

KRČEDIN - Porodica Selena iz Krčedina koji su izgubili glavu porodice Paju (59) koji je nestao 18. novembra, 2015godine a posle osam dana njegovo telo je pronađeno u zapuštenom delu kuće gde se nalazi kancelarija advokata Nikole Jacike u samom centru Inđije, u Ulici kralja Petra I, sa kojim je bio u sukobu, a koje su pronašla i uslikala deca iz osnovne škole, ni dalje nemaju mira.

Naime, posle godinu i po dana od “ubistva” Paje, advokat je uporan da ih izbaci iz porodične kuće i to bolesnog sina Sinišu i suprugu Mirjanu koja je operisana od karcionoma. Ali ne više zbog duga od 15.000 evra, koliki je navodno bio dok je Paja bio živ, već je taj dug umesto da je narastao pao na 8000 evra.

Minulog vikenda dva sudska izvršitelja pojavili su se u selo na obroncima Fruške gore, gde su u dvorištu bili okupljeni meštani Krčedina koji i sami tvrde da je to nepravda. Iseljenje je odloženo a kako su napisali u izveštaju koji porodii nisu ni uručili odloženo je “zbog nedozvoljavanja iseljenja iz kuće”. A pojavili su se sami bez asistencije i bez advokata, jer je kako saznajemo stigao podnesak advokata koji je u to vreme zastupao pokojnog Paju, da se odloži dok se ne završi ostavinska rasprava.

-Mog brata je pored toga što ga je ubila država, koja ga je godinama mučila da mu oduzme kuću zbog duga, koji on nije izbegavao da plati već se trudio da obezbedi, ubio ga je još neko, pa ga zapalio, a zna se ko ,da sakrije tragove. Ne plašim se što to javno kažem, jer od prvog dana sam to govorila i policiji i svima, ali pravde nema. Brata sam izgubila, ali obećavala sam mu na grobu da neću stati dok ne otrkijem ko mu je ovo uradio. Saznaćemo zašto je na tako svirep način završio čovek koji je samo tražio pravdu – kaže sestra Olgica.

Izgubila je brata, za koga policija tvrdi da se zamozapalio, međutim ima dosta dokaza koji priču vode u totalno drugom pravcu. Ugljenisan leš njenog brata Paje, pronađen je u dvorištu advokata sa kojim se bio u sukobu.

–Moj brat se nije samozapalio na javnom mestu, to u dokazati kad tad pa po cenu svoje glave. Ima više propusta u slučaju, ali na koja god vrata sam zakucala nisam dobila odgovor.Sa svima je povezan i svi to znaju. Gde god smo se mi pojavili da li u policiji ili tužilaštvu, još dok smo bili tu pojavio bi se i Jacika - priča Olgica Selen

-Svi kriju, a svi znaju čiji je zločin. To ukazuje i odbijanje poligrafa u vezi tog slučaja. Da je čist sam bi tražio poligraf, a ne da mu ga ponude i on ga odbije. Druga stvar ne dugo posle pronalaženja tela og mog brata u njegovom dvorištu, on je to prodao i sve je srušeno kako bi se uklonili svi tragovi - priča sestra .

Smrt Paje nasilna!

U obdukcionom nalazu stoji da je “smrt Paje nasilna i neposredno je nastupila usled zaživotnog dejstva suve toplote - plamena na celu površinu tela” . Ali ni to nije dovoljno za policiju i tužilaštvo.

(Kurir.rs/S. Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track