KOBNA VOŽNJA VELIKOM BRZINOM: Zamenik gradonačelnika Čačka Radoš Pavlović biće sahranjen sutra u Trbušanima
Foto: Printscreen YT

tragedija

KOBNA VOŽNJA VELIKOM BRZINOM: Zamenik gradonačelnika Čačka Radoš Pavlović biće sahranjen sutra u Trbušanima

Srbija -

ČAČAK - Zamenik gradonačelnika Čačka profesor dr Radoš Pavlović(52), preminuo je juče na intezivnoj nezi čačanske bolnice nakon teških povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 15 časova u mestu Vranići nedaleko Čačka.

Minut posle udesa, na mesto nesreće je naišla Pavlovićeva supruga koja je svojim autom beračima kajsija nosila ručak. Policija i Hitna pomoć su brzo stigli, kao i vatrogasci. Više od sat vremena je spasiocima trebalo da povređenog koji je davao znake života, izvuku iz smrskanog lima. Na mestu udesa se vide dvadesetak metara dugi tragovi kočenja pick up-a (Pavlovićevog vozila), a vozač kamiona je rekao da je on veoma brzo vozio I da nisu mogli da izbegnu udes – kaže naš izvor iz istrage.

Kako saznajemo, ne zna se razlog zbog kojega je zamenik gradonačelnika kočio, a zatim prešao na suprotnu stranu kolovoza. Porodica je odbila da se radi obdukcija.

Zamenik gradonačelnika Čačka profesor dr Radoš Pavlović(52) biće sahranjen sutra u 15 časova na seoskom groblju u Trbušanima. Zamenik gradonačelnika, inače redovni profesor čačanskog Agronomskog fakulteta, preminuo je na intezivnoj nezi čačanske bolnice nakon teških povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak u obližnjem selu Vranići, dok je išao da obiđe berače kajsija u svom zasadu.

Udes se dogodio u utorak oko 15 časova, a bio je takve saline da je vatrogascima trebalo više od sat vremena da Pavlovića, koji je davao znake života, izvuku iz smrskanog pikapa. Do nesreće je došlo kada je automobil, kojim je upravljao Pavlović, u blagoj krivini prešao na suprotnu stranu seoskog puta i direktno se sudario sa kamionom koji mu je dolazio u susret. Prema informacijama iz Osnovnog javnog tužilaštva, u trenutku udesa, Pavlović je bio sam u vozilu, dok su u kamionu bile tri osobe, od kojih je jedna zadobila lake povrede.

- Pavlović je u bolnicu primljen sa teškim povredama glave, a uprkos borbi lekara, povredama je podlegao u 17.50 na odeljenju intenzivne nege. Dovezen je oko 17 sati na urgentno odeljenje čačanske Opšte bolnice u veoma teškom stanju, lekari su učinili sve kako bi ga spasli, ali je preminuo nakon 45 minuta – kažu u bolnici.

U kamionu, koji je prevozio drva, nalazila su se dva putnika I vozač koji je prošao sa lakšim telesnim povredama.

Komemoracija i opelo

Komemoracija povodom smrti prof. dr Radoša Pavlovića, zamenika gradonačelnika Čačka, biće obavljena danas (13.jula) u 10 sati u velikoj sali čačanskog Doma kulture. Opelo će biti održano kod porodične kuće u Trbušanima u 15 časova. Nakon toga sahrana će biti obavljena na gornjem groblju u Trbušanima.

Pavlović je živeo i radio u selu Trbušanima nadomak Čačka, gde je na porodičnom gazdinstvu, pored naučnih eksperimenata ima zastupljenu komercijalnu proizvodnju povrća u plastenicima i savremene voćnjake kajsija. Prošle godine, nakon održanih lokalnih izbora, postavljen je na mesto zamenika gradonačelnika Čačka.

Radoš Pavlović je 1990. Godine diplomirao na Agronomskom fkultetu u Čačku, a tri godine kasnije postao magistar. Doktorsku disertaciju odbranio je u februaru 1997. na Poljoprivrednom fakultetu, Univerziteta u Beogradu.

(Kurir.rs/D.Č.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kurir opsedaju 37 inspekcijskih timova, Poreska uprava ko Vučićeva vojska!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja