SESTRE ĆE PEŠAČITI 20 KM DO ŠKOLE: Opština ne zna kako da pomogne siročićima Tamari (9) i Tijani (7)
Foto: Privatna Arhiva

TUGA

SESTRE ĆE PEŠAČITI 20 KM DO ŠKOLE: Opština ne zna kako da pomogne siročićima Tamari (9) i Tijani (7)

Srbija -

Devojčice Tamaru i Tijanu, čiji su roditelji preminuli od kancera, vlasti u Zubinom Potoku zaboravile

Tamara (9) i Tijana (7) Lazović, koje nakon smrti roditelja žive same u nedovršenoj kući na Kosmetu, po svemu sudeći, moraće od septembra da pešače 20 kilometara do prve škole, pošto čelnici opštine Zubin Potok, ni mesec i po pred početak nove školske godine, ne znaju kako da im pomognu.

Sestre Lazović rano su ostale bez porodice, otac im je preminuo 2013. od raka pluća, a majka 2015. od raka kože. Nakon smrti roditelja ostale su da žive same u nedovršenoj kući u selu Banje, u opštini Zubin Potok, a brigu o njima preuzele su dve tetke.

- Veliki je problem što u selu postoji samo četvorogodišnja osnovna škola, pa devojčice, da bi nastavile školovanje, moraju u školu ili u Zubin Potok, ili u Brnjak, koji su udaljeni od sela oko 20 kilometara - objašnjava tetka Dobrica Sovrlić i dodaje da bi najsrećnija bila kad bi mogla bratanice da smesti kod sebe, ali pošto živi s mužem i sinovima u baraci od 38 kvadrata, nema gde. Napominje i da je tražila pomoć od opštine, ali da joj opštinari nisu izašli u susret.

Da bi se devojčicama kupio stan u Zubinom Potoku, potrebno je 10.000 evra.

Srđan Vučinić, načelnik opštine Zubin Potok za privredu i finansije, za Kurir kaže da opština nema mogućnosti da sestrama reši stambeno pitanje.

- Nemamo ni stan koji bismo im ustupili na korišćenje. Pomoći ćemo, ali ne znam kako. Tek treba da vidimo - kaže Vučinić.

Devojčicama je pomagao Saša Dedović, koji se nada da će uspeti da animira humane ljude kako bi se skupilo 10.000 evra, kako bi se devojčicama kupio stan u Zubinom potoku.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Suze radosnice u domu Zlatića: Stigla pomoć AMG i drugih kompanija!

Kurir / D. T.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja