INSPEKCIJA STAVILA KATANAC POSLE SAMO 15 DANA: Stopirani radovi na izgradnji stadiona u Vranju
Foto: T.S.

INSPEKCIJA STAVILA KATANAC POSLE SAMO 15 DANA: Stopirani radovi na izgradnji stadiona u Vranju

Srbija -

VRANJE - Nakon samo petnaestak dana od početka radova, rekonstrukcija Gradskog stadiona u Vranju je stopirana. Izvođenje radova zaustavila je građevinska inspekcija nakon izlaska na teren zbog nepoštovanja projektne dokumentacije.

Rekonstrukcija Gradskog stadiona u Vranju je stopirana. Radovi su trajali samo petnaestak dana. Prekinuti su po nalogu građevinske inspekcije, s obzirom da su napravljeni izvesni propusti.

„Građevinska inspekcija je nakon izlaska na teren i snimanja situacije zaustavila izvođenje radova, jer nije poštovana projektna dokumentacija. Zapravo izvođač radova nije ispoštovao proceduru u postavljanju izolacione tampon zone oko terena. Kako stoji u projektnoj dokumentaciji tako mora da se radi. Dok se propust ne otkloni rekonstrukcija neće biti nastavljena“, izjavio je za Kurir član Gradskog veća zadužen sa sport, Nenad Đorđević.

Prema njegovim rečima sve mora da se uradi po projektu koji finansira Evropska unija.

foto: T.S.

Đorđević nije mogao da precizira tačno kada će radovi biti nastavljeni.

Rekonstrukcija Gradskog stadiona u Vranju se izvodi u okviru programa „Unapređenje sportske infrastrukture kao osnove za razvoj mladih sportskih talenata“.

Stadion se renovira u saradnji sa opštinom Montana iz Bugarske, a u okviru IPA prekograničnog programa Bugarska - Srbija.

U Srbiji se realizuju 37 projekata iz programa prekogranične saradnje, a jedan od njih je i Gradski stadion, koji je od velike važnosti za razvoj omladinskog sporta.

U prvoj fazi biće zamenjen travnati pokrivač i postavljena rasveta, a ukupna vrednost projekta za Grad Vranje je 266.000 evra. Učešće Vranja iznosi 15 odsto, a Evropske unije 85 procenata. Radovi su počeli 27. juna, a rok završetak je druga polovina 2018. godine.

(Kurir.rs/T.S., Foto: T.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Sestra ubijene Maje Đorđević: Ubica bez maksimalne kazne?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track