KO KAŽE DA MLADI NEĆE DA RADE: Kikinđanka Neda, đak generacije prodaje sladoled da sakupi novac za fakultet
Foto: Saša Urošev

KO KAŽE DA MLADI NEĆE DA RADE: Kikinđanka Neda, đak generacije prodaje sladoled da sakupi novac za fakultet

Srbija -

KIKINDA-Za devetnaestogodišnju Nedu Sarić iz Kikinde, učenicu generacije Ekonomsko-trgovinske škole, ovog leta nema odmora. Ne zato što ona to ne želi. Da bi pomogla roditeljima i sakupila novac za studiranje, Neda je rešila da ne sedi skrštenih ruku.

foto: Saša Urošev

Od početka jula, ona u jednoj kikindskoj poslastičarnici prodaje sladoled.

Za Kurir, ova lepa i pametna devojka pojašnjava šta ju je opredelilo da povuče nesvakidašnji potez:

-Želim da zaradim za fakultet, ali i da pomognem roditeljima. Znam da im nije lako. Treba mi novac da što lakše prebrodimo početak školovanja u Zemunu. Željno iščekujem rezultate upisa na Kriminalističko- policijskoj akademiji. Još maja sam uradila prijemni ispit. Nadam se najboljem. Samo da još obelodane rezultate. Kada sam roditeljima iznela šta nameravam, nisu bili sigurni da li sam ozbiljna. Mama mi je i našla ovaj posao.

foto: Saša Urošev

Reakcije prijatelja su pozitivne-priča Neda.

Ona je još u detinjstvu izabrala životni poziv. Rešila je da nosi “plavu uniformu”:

- Svi, pa i vi, pitaju me zašto hoću da postanem policajka. Od malih nogu sam zavolela taj poziv. Verovatno su i geni odgovorni za takvu odluku. U familiji imamo dosta policajaca- priznaje Neda i dodaje da ništa nije teško kad se hoće:

- Uz odlične ocene u dnevniku, bila sam dobra na takmičenjima u besedništvu, ali i u streljaštvu. Volela bih da nakon završenog fakulteta ostanem u Srbiji. Da li će to biti Kikinda, ili neki drugi grad, ne mogu sada da se izjasnim. Videćemo. Mi mladi zaslužujemo šansu- zaklučuje ona.

foto: Saša Urošev

Zaljubljena u streljašto

Neda se pet i po godina bavi streljaštvom, a bila je vicešampionka Srbije: -Osvajala sam medalje na takmičenjima širom Vojvodine. Na vatrenoj liniji bila sam solidna i u međunarodnoj konkurenciji. Volim taj sport, a nadam se da će mi biti od koristi i u nastavki školovanja-uverena je Neda.

Mušterije: Bravo za Nedu

-Kada bi naša omladina bila poput Nede, ovaj svet, a naročito Srbija, sigurno bi bili drugačiji. Prijatno sam iznenađena saznanjem da me je uslužio đak generacije-rekla nam je Duška Lorbek. Slično su reagovale i druge mušterije.

(Kurir.rs Saša Urošev/Foto Saša Urošev

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: OTKRIVAMO! Najnovije metode BIA za zaplašivanje političkih neistomišljenika!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track