NA HORGOŠU SE ČEKA SATIMA: Mučenje putnika mora da prestane
Foto: Jelena-Katarina Mitrović

POBUNA

NA HORGOŠU SE ČEKA SATIMA: Mučenje putnika mora da prestane

Srbija -

Autobuski prevoznici iz dijaspore koji putnike prevoze u Srbiju digli su glas protiv mađarskih pograničnih vlasti, navodeći da u poslednje vreme zadržavaju autobuse po više sati na državnoj granici.

- Maltretiranje putnika, građana Srbije, na granici s Mađarskom, mora što pre da prestane - apeluje Zdravko Mitrović, autobuski prevoznik iz Frankfurta, koji održava nekoliko redovnih linija prema Srbiji, Hrvatskoj i Bosni.

Posebno je u poslednjih mesec dana stanje na Horgošu postalo neizdrživo, rekao je on u izjavi frankfurtskim Vestima.

- Niko ni od nas prevoznika ni od naših putnika nema ništa protiv kontrola, one se podrazumevaju, ali ne sme se dešavati da autobus parkiramo na granici i onda više od dva sata čekamo da se uopšte pojavi neko od mađarskih pograničnih policajaca i carinika. Često se dešava da na granici zbog toga i mi i putnici bez ikakvog razloga provedemo po pet ili šest sati, što je zaista za svaku osudu - ogorčen je Mitrović.

Vesti saznaju iz neslužbenih izvora da bi razlog za pogoršanje stanja na Horgošu mogla biti i racija koju su mađarski organi sproveli protiv svojih carinika pre oko dva meseca. Tada su suspendovana s posla čak 44 carinika i pogranična policajca jer se ispostavilo da su bili umešani u nelegalne radnje i korupciju, a sa tim su na neki način povezani i mnogi građani Srbije.

Kurir / E.K.

Foto: Jelena-Katarina Mitrović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) GUŽVA ZA MEDALJU: Kolona vozila na Horgošu u nedogled!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track