PAKLENI DANI U TITELU: Tri meseca bez vode, deca žedna, stoka umire, a naprednjačka vlast se pravi luda!
Foto: Wikipedia

meštani u agoniji

PAKLENI DANI U TITELU: Tri meseca bez vode, deca žedna, stoka umire, a naprednjačka vlast se pravi luda!

Srbija -

Više od šest hiljada građana opštine Titel već tri meseca nemaju vode zbog nemara opštinskih vlasti, a naprednjački čelnici bahato demantuju da postoji bilo kakav problem!

Kako kažu sagovornici Kurira, razlog problema je neadekvatno planiranje budžetskih sredstava, odnosno nedostatak i neodržavanje bunara, iako se znalo da će nastati problem zbog visokih temperatura i suša.

Dva puta sam tražio susret i razgovor sa nosiocima javnih funkcija, ali oni potpuno ignorišu problem. Pored niza komunalnih problema, nezavršene kanalizacije, mogućnosti gubitka Doma zdravlja, nedostatka kapitalnih investicija, ovo je zaista sramota i ponižavajuće za sve građane Titela – kaže za Kurir Milan Nastasić (DS), koji je ranije obavljao funkciju predsednika opštine, koji istče da se na ovaj način krši i Ustavno pravo građana na vodosnabdevanje.

Tridesetčetrogodišnja Titeljanka, majka dvoje dece, kaže da je situacija katastrofalna i da njena porodica proživljava pravu agoniju.

- Deca su žedna, ne možemo da se brinemo o ličnoj higijeni, zaista je užasno. Komšijama stoka umire, voćnjaci i bašte propadaju, a opštinari se “prave ludi”. Prinuđeni smo da vodu donosimo iz okolnih mesta, a pošto mi je suprug nezaposlen, idemo peške nekoliko kilometara po vodu po ovim vrućinama – kaže naša sagovornica koja želi da ostane anonimna jer strahuje od pritisaka i posledica, kao i da većina građana Titela ćuti, jer je u strahu od gubitka posla i drugih privilegija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandal! Autističnom dečaku Er Srbija nije dozvolila da leti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track