MUZIČKI MARATON U VRANJU: Sviralo se do ponoći
Foto: T. Stamenković

muziččki spektakl

MUZIČKI MARATON U VRANJU: Sviralo se do ponoći

Srbija -

U Vranju je u okviru „Piano summer festivala“ u petak na gradskom šetalištu, održan muzički maraton koji je trajao do ponoći. Muzički spektakl otvorili su učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Vranja nastupom članova duvačkog orkestra i solo izvođenjem najboljih učenika na klaviru, violini i harmonici.

Tanja Bliznakovski Jovanović v.d. direktora škole kaže da je za ovu obrazovnu ustanovu velika čast što učestvuje na jednoj ovakvoj muzičkoj manifestaciji koja je jedinstvena u svetu.

foto: T. Stamenković

Koncert za najmlađe u sklopu maratona koji je održan na otvorenom priredile su pijanistkinje, Jana Begin i Marija Dinov Vasić izvodeći Ravelovu numeru „Moja majka guska“ u pratnji naratora Radovana Miljanića. Nastupili su i članovi Retro TV benda koji su oduševili Vranjance interpretirajući najpopularnije svetske izvođače, Frenka Sinatru i druge autore čija je muzika odavno evergrin.

foto: T. Stamenković

„Projektom „Piano Summer“ Vranje se svrstava na mapu značajnih kulturnih dešavanja u Evropi“, istakli su osnivači i direktori festivala Jana Begin i Zoran Imširović.

„Festival čini Vranje kulturnom prestonicom ovog dela Evrope“, kaže pijansta, Imširović.

„Piano maraton“, koji je organizovan u okviru osamnaestodnevnog Međunarodnog festivala klasične muzike „Piano summer“, biće nastavljen večeras u 20 sati, u Domu vojske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track