VEČITI STUDENT: Puni osamdeset godina i piše doktorsku tezu, sve iz inata
Foto: Printscreen RTV

učiti, učiti i samo učiti

VEČITI STUDENT: Puni osamdeset godina i piše doktorsku tezu, sve iz inata

Srbija -

SOMBOR - Dušan Pejin, penzioner iz Sombora, slobodno bi mogao da se pridruži mladima, barem duhom. Njegov rad na sebi traje i u devetoj deceniji života. Upoznajte studenta penzionera. ...

foto: Printscreen RTV

Odbranio je master diplomu i sad piše doktorsku tezu. To je manje-više uobičajena staza mladih u Srbiji. Naš junak je mlad, ali duhom.

Na pragu devete decenije života ne manjka mu radoznalosti, fokusa i zdravlja. Ne manjka mu ni diploma. Ponosni je vlasnik čak tri: osnovnih studija, postdiplomskim master i magistarskih studija. Kaže, na studiranje u dva veka naterao ga je inat.

"Ja sam se prvo upisao na specijalizaciju. Posle završetka fakulteta nas trojica iz firme smo se upisali na specijalizaciju zbog toga što je sistem nagrađivanja ličnih dohodaka bio takav da se prema stručnoj spremi određuje i nivo plata“, počinje priču ovaj nesvakidašnji student.

foto: Printscreen RTV

Dušana Pejina pozitivni inat greje i dan danas.

"Od tri stotine studenata u mojoj generaciji, ja sam 31. po rangu. Svi ti pre mene su profesori i doktori. I ja hoću da budem doktor“, ističe Pejin.

Možda i najstariji student kod nas, puno čita, puno spava, hrani se zdravo, a bio je i odličan strelac.

"Ja sam se bavio plemenitim sportom. Kod mene je bio samo jedan cilj. I ja na ništa drugo ne mislim, samo mislim na to. Tako i kad se dođe na predavanje, mora da se misli samo na taj predmet“, objašnjava Pejin.

Ima Dušan Pejin još mnoga interesovanja koja ne bi stala u tri ovakve rubrike, a možda su baš ona ključ njegove vitalnosti – i tela, i duha i intelekta.

(Kurir.rs/RTV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track