SRAMOTNO! Skandal u Odžacima: Pobacali poverljive zdravstvene kartone

Nesvakidašnje

SRAMOTNO! Skandal u Odžacima: Pobacali poverljive zdravstvene kartone

Srbija -

Medicinska dokumentacija razbacana ispred Fabričke ambulante, koja se trenutno renovira

Poverljiva medicinska dokumentacija o zdravstvenom stanju pacijenata završila je razbacana po zemlji i blatu ispred Fabričke ambulante u Odžacima!

Naime, ova ambulanta trenutno se renovira, a dijagnoze, istorije bolesti i rezultati analiza stavljeni su u kartonske kutije i izbačeni napolje.

- Nisam mogla da verujem kad sam ispred ambulante videla kutije s našom medicinskom dokumentacijom. Na vrhu gomile nalazio se i medicinski nalaz moje bake, što me je dodatno šokiralo i potreslo. Van svake pameti je da se tako ponašaju prema nama. Zaista, niko ne očekuje baš ovoliku bahatost i nepoštovanje! - kaže jedna od meštanki Odžaka, koja napominje da se u ovoj ambulanti lečilo više od 2.600 građana, među kojima je dosta penzionera i ozbiljno bolesnih, koji su sada prinuđeni da idu u udaljeniju ambulantu.

Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja, čim je saznao za ovaj skandalozan događaj pokrenuo je postupak nadzora.

- Strašno je to što su uradili, jer zdravstveni podaci spadaju u kategoriju najpoverljivijih. Slika najbolje govori o odnosu prema zakonu i građanima, a što je najgore, ovo nije prvi put da se to dešava.

U Fabričkoj ambulanti u Odžacima juče nismo uspeli da dobijemo komentar ovim povodom.

R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track