NELJUDSKI USLOVI RADA NOVOSADSKIH SAOBRAĆAJACA: Voda curi na sve strane, zapisnike suše na radijatorima, toaleti ne rade, a prljavština sve gora
Foto: Sindikat Srpske Policije

da čovek ne poveruje

NELJUDSKI USLOVI RADA NOVOSADSKIH SAOBRAĆAJACA: Voda curi na sve strane, zapisnike suše na radijatorima, toaleti ne rade, a prljavština sve gora

Srbija -

Više od 250 zaposlenih u Policijskoj upravi Novi Sad svakodnevno radi u nepodnošljivim uslovima u objektu MUP-a u Šajkaškoj 34 - sanitarni čvorovi ne rade, higijena ne postoji, a u prostorijama se nakupi toliko vode da policajci nose gumene čizme.

foto: Sindikat Srpske Policije

Predsednik Sindikata srpske policije Novi Sad Ana Tomašević uputila je dopis načelniku uprave Miloradu Šušnjiću sa zahtevom za hitno saniranje objekata saobraćajne policije i rešavanje problema sa sanitarnim čvorovima, izlivanjem vode i električnim instalacijama koji, kako poručuje, mogu ugroziti život, zdravlje i bezbednost kako zaposlenih, tako i prisutnih građana.

foto: Sindikat Srpske Policije

U prostorijama u kojima rade zaposleni mnogi aparati priključeni su u struju, a voda često poplavljuje prostorije.

"Tu se takođe nalaze i ormani u kojima policijski službenici čuvaju opremu na ličnom zapuženju, pa se često dešava da pre smene, a nakon padavina, svoje zapisnike koji su im neophodni za sankcionisanje prekršaja, suše na radijatorima. Pored navedenih opasnosti, užasavajuća je činjenica da magacinski prostor restorana u kome se hrane zaposleni pliva u vodi i u istom se čuvaju zalihe hrane i na taj način zaposleni koji konzumiraju hranu su izloženi opasnosti od trovanja i zaposleni koji spremaju hranu su izloženi infektivnim bolestima, trovanju hranom i odgovornosti zbog nereakcije na navedene uslove", poručuje Tomaševićeva.

foto: Sindikat Srpske Policije

Ona dodaje da u policijskoj ispostavi uz autput, zbog neispravnih sanitarnih čvorova u toaletu u prizemlju, izlaze nepodnošljivi mirisi, a voda se zbog neispravnih cevi sliva iz plafona u podrum, gde se nalazi oprema.

"Ispod mesta gde izlazi navedena voda, godinama stoji radni sto na kom zaposleni drže plastičnu kantu u koju se voda sliva kako se ne bi izlivala po podu. U samom objektu krov prokišnjava na nekoliko mesta, a pre samo nekoliko dana, usled loše instalacijem izgoreo je prekidač, koji je mogao izazvati požar u celom objektu, što je potvrdila i reakcija majstora koji je došao da otklni kvar", navode u sindikatu policije.

foto: Sindikat Srpske Policije

Članovi sindikata apeluju da se svi problemi otklone kako ne bi došlo do ozbiljnih posledica po zdravlje ljudi. "Očekujemo da ćete naše obraćanje krajnje ozbiljno shvatiti jer ukoliko se ne preduzme nešto, kako sindikat, tako i zaposleni, biće prinuđeni da se obrate nadležnim inspekcijama, jer gore navedeni uslovi zaslužuju najmanje da se objekat zatvori", zaključuje Ana Tomašević.

foto: Sindikat Srpske Policije

Podsetimo da je nedavno iz istih razloga zatvorena policijska ispostava na Limanu, saopštila je policija.

(Kurir.rs/021.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track